Marres Currents #4 – Maastricht

Ook Marres in Maastricht toont dit jaar voor de vierde keer met Currents pas afgestudeerde kunstenaars. Ze worden geselecteerd uit kunstacademies in de omgeving van Maastricht. Dat is het zuidelijke deel van Nederland, België en Duitsland. De expositie wordt opgezet door jonge curatoren. Dat levert een bijzondere selectie op en elk jaar is Currents daardoor weer anders. Dit jaar zijn de curatoren: Barbara Cueto (ES) en Bas Hendrikx (NL)

Cueto en Hendrikx hebben ervoor gekozen de bezoeker uit te dagen. De expositie bestaat niet alleen uit schilderijen en sculpturen die geduldig wachten om bekeken te worden. 2 werken zijn ‘event only’ performances dus. Andere werken komen pas tot leven door actieve deelname van de bezoeker of door performances die rond het werk gegeven worden. Het werk van Thomas Wachholz veranderd gedurende de expositie.

Miriam Sentler - Atlantic
Miriam Sentler – Archipel

Miriam Sentler is aanwezig met een nieuw werk ‘Archipel’. Bezoekers kunnen een ansichtkaart van een fictief tropisch eiland sturen aan een willekeurige persoon.
Public Homebase van Ties van Dijk is vooral een installatie die gebruikt kan worden voor performances, lezingen, cursussen etc. ‘The Hidden Charachter’ is een performance van Ralph Collier gebaseerd op een muziekstuk van Claude Debussy, er is alleen een plank met brochures te zien. Van Thomas Wachholz zijn er twee enorme panelen, met de ruggen naar elkaar, die om de paar dagen van een andere kleur papier worden voorzien.

Thomas Wachholz - untitled (Billboard Maastricht)
Thomas Wachholz – untitled (Billboard Maastricht)

Ondanks het feit dat een aantal werken gebaseerd zijn op performances -die dus niet continue te zien zijn- is Current #4 een bezoek waard. Een aantal kunstenaars is afgezwaaid aan Duits of Belgische academies. Die kom je dus niet tegen op de graduation-shows van de Nederlandse academies. Camille Picquot (KASK Gent) toont een vervreemdende video van twee jochies die zich als volwassenen gedragen. Het werk van de Nederlandse Romee van Oers (AKV/St. Joost, Breda) is ook weer in alle rust te bekijken.

Deelnemers
Caroline Bosc (La Cambre, Brussel),Tim Bruggeman (KASK Gent), Ralph Collier (Sint Lucas Antwerpen), Nathalie De Corte (Académie des Beaux-Arts Liège), Ties van Dijk (MAFAD Maastricht), Kiki Goossen (MAD-faculty Hasselt), Miriam Gossing & Lina Sieckmann (KHM, Keulen), Tessa Groenewoud (KASK Gent), Romee van Oers (AKV St. Joost Breda), Camille Picquot (KASK Gent), Allan Rand (Kunstakademie Düsseldorf), Miriam Sentler (MAFAD Maastricht), Puck Vonk (Sint Lucas Antwerpen), Reinier Vrancken (AKV St. Joost Den Bosch), Thomas Wachholz (Kunstakademie Düsseldorf).

Links
Marres Current #4.
Marres aan de maas – Current #3.

expositie: t/m 12 feb 2017 (di – za, 12 – 17 uur);
locatie: Marres, Capucijnenstraat 98, 6211 RT Maastricht.
events: 8,14, 15,18,28 jan. 12 feb finissage
(Kijk op de website of bel Marres voor precise tijden en programma).

Puck Vonk - Voice
Puck Vonk – Voice
Kiki goossen - Solar Sound
Kiki Goossen – Solar Sound
Romee van Oers - untitled
Romee van Oers – untitled
Miriam Sentler - Atlantic
Miriam Sentler – Atlantic
Reinier Vrancken - Where are we now? The great gig in the sky
Reinier Vrancken – Where are we now? The great gig in the sky
Ralph Collier - The hidden Character
Ralph Collier – The hidden Character
Ties van Dijk - Public Homebase
Ties van Dijk – Public Homebase
Nathalie De Conte - Elegies / Herodiade
Nathalie De Conte – Elegies / Herodiade

1 Comment

Wil je iets zeggen over dit blog?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.