Big Art 2020

Na kunst was corona wel het woord van Big Art 2020. Veel kunstenaars moesten vrienden en familie vertellen dat ze niet konden komen vanwege de beperkte bezoekersaantallen. Ook voor de beurs moeten de restricties vanwege corona een flinke aderlating zijn. Maar het is natuurlijk wel geweldig dat de beurs überhaupt is doorgegaan. Ik heb begrepen dat ook dat kantje-boord was.

Toch zijn er niet alleen nadelen. Er was rust. De bewaking krijgt een compliment voor het strak reguleren van het aantal bezoekers in elke hal. Het was redelijk vol zonder te druk te zijn. Je kunt je daardoor beter concentreren op de kunst. En de kunstenaars had ruimer de tijd voor gesprekken met bezoekers.

Vier hallen gevuld met kunst van formaat. Elke hal heeft een eigen karakter wat je deels terugziet in de gepresenteerde kunst. Een deel van de kunstenaars wordt vertegenwoordigd door een galerie het andere deel vertegenwoordigd zichzelf. De kunstenaars waren er vaak zelf en altijd zeer bereid om te vertellen over hun werk.

Bij groot denk je aan spektakel maar in die val is de organisatie niet getrapt. Er was een mooie mix van (licht)installaties, sculpturen en schilderijen. Zowel ingetogen als spectaculair . Het was wel veel maar dat onderdompelen heeft ook zijn waarde.

Bigart 2020 was van 30 sept t/m 4 oktober 2020 te zien op het Hembrug terrein in Zaandam.

Getoonde kunstenaars.
Jonat Deelstra, Cementine Oomens, Cindy Bakker, Lise Soren, Donald Schenkel, Su Tomesen, Olaf Mooij, Zwier Cornelissen, Jarik Jongman, Lee Mc Donald, Erik Buijs, Kristina Czika, Jacquie Maria Wessels, Jimi Kleinbruinink, Maartje Korstanje, Ian Page, Jelle Rietveld, Tom Kraanen, Tamar Frank, Yani/Devin de Vries collab, Maarten Demmink, Marjolein Witte, Joost Bentham, Erik Martijn, Maaike Kramer, Merel Jansen, Gerard Prent, Arjen Lancel, Jan Eric Visser, Marijn Akkermans, Anna Rudolf, Sjors Driessen, Karin van Dam, Steffen Kern, Peter Vink.

(Klik op een foto voor een grotere afbeelding / carrousel)