This Road Show – NDSM

Toegang van de NDSM werf

Het was rustig op de eerste middag van de tweedaagse ‘This Road Show’. Het kan aan het weer gelegen hebben. Er was veel wind en dreiging van buien. Het programma van 14 tot 18 uur was eenvoudig. Elk uur een performance en een aantal kunstenaars had werk opgesteld in de buitenlucht. Het evenement is georganiseerd door This Art Fair, Milk en de Performance site. De kunstenaars hadden eigenlijk werk willen tonen op de This Art Fair in mei maar die ging vanwege de Corona-maatregelen niet door.

Om de hele middag op het evenement te verblijven was het programma wat mager. De getoonde werken kon je in zo’n 20 min. uitvoerig beschouwen. En dan is het wachten op de volgende performance. Maar met een beetje handig plannen was een interessant bezoek zeker mogelijk. De curieuze performance van Renee van Haagen met een rolmaat -niet officieel aan gekondigd- werd regelmatig opgevoerd en was boeiend om te zien. Een soort rode draad in het evenement.

Zelf ben ik er zaterdag zo’n twee uur geweest en maakt het volgende verslag.

Performance programma voor zaterdag:
14:00 Opening by Leon de Bruijne
15:00 Jiaojiao Li (20 min.)
16:00 Sarah Atzori (20 min)
17:00 Ronald Bal (30 min.)
18:00 Jolanda Jansen (30 min.)

Deelnemende kunstenaars
Arjen Lancel, Art van Triest, Bart Eysink Smeets, Berk Duygun with Renee van Hagen and Siem Beets, Charlien Adriaenssens, Eirik Jahnsen, Jarle Veldman, Jiao Jiao Li, Jolanda Jansen, Josje Hattink, Leon de Bruijne, Lieselot Moed, Maaike Fransen, Maarten Bel, Pip Passchier, Ronald Bal, Rosalien Derkinderen, Sarah Atzori with Grazia Gallo.
This Road Show is curated by Kim Nathalia.

This Roadshow is mede tot stand gekomen met de steun van Leaseplan, Mondriaanfonds en AFK.