Jan van Eyck – Open studio’s 2021

Wat is het geheim van de Jan van Eyck academie? Elk jaar als ik de deur binnenstap voor de Open Studio’s voel ik gelijk die sfeer. Dat de kunst nog steeds bloeit voel je nergens meer dan op deze plek. Het zal de inzet van de geselecteerde kunstenaars zijn, de onvoorwaardelijke toewijding van de staf, de gastvrijheid, het bourgondische leven in Maastricht, wat een verademing is in het zuinige Nederland.

Ook de opzet van de Open Studio Dagen is een factor. Er is duidelijk aandacht besteed aan de inrichting van de Studio’s. Daar is zorg aan besteed. Niet het tonen van werk dat af is staat centraal maar het proces van het maken van kunst. Eigenlijk is het een intiem inkijkje in het atelier van de kunstenaar.

Met een SD kaartje vol foto’s ga ik dan een verslag maken van deze dagen. Het stemt tot bescheidenheid en respect. Het zou mooi zijn als ik iets van die inzet, toewijding en intimiteit kan laten zien in dit fotoverslag…

Dit jaar zijn de Open Studio Dagen al voorbij.

(Klik op een afbeelding voor een volledige, grote afbeelding die in een carrousel getoond wordt. Je kunt dan door de foto’s swipen…)


De looproute leidt de bezoeker langs de noodtrap…

(Klik op een afbeelding voor een volledige, grote afbeelding die in een carrousel getoond wordt. Je kunt dan door de foto’s swipen…)(Klik op een afbeelding voor een volledige, grote afbeelding die in een carrousel getoond wordt. Je kunt dan door de foto’s swipen…)