Hisk Open Studio’s 2021 2de jaars

Hadassa Ngamba
Hadassa Ngamba

De HISK Open Studio dagen bezoek ik altijd heel graag. Er moet echt iets aan de hand zijn wil ik die voorbij laten gaan. Het is een bijzonder instituut met een bijzondere selectie kunstenaars. De dagen worden goed bezocht maar het is er nooit overdreven druk. De kunstenaars zijn veelal aanwezig. Na een gesprek met een kunstenaar onthoud je de naam van de kunstenaar en zijn/haar/het werk toch beter. Dat is anders bij de kunstacademie waarbij de kunstenaars doorgaans verdwenen zijn en je over de hoofden kunt lopen.

Dit jaar deel ik mijn bezoek aan de open studio dagen op in 2 delen. In dit fotoverslag de tweede jaars die dit jaar zullen afzwaaien. In een volgend verslag de eerste jaars. het is ingegeven door tijdgebrek. Morgen ga ik een week met vakantie. Voordeel van deze werkwijze is misschien wel dat je niet overladen wordt met kunst en namen. Een verslag van de eerste jaars volgt dus spoedig…

Deelnemende (2de jaars) kunstenaars.
Dries Boutsen (BE), Nelleke Cloosterman (BE), Dani Ghercă (RO), Karel Koplimets (EE), Sandrine Morgante (BE/IT), Hadassa Ngamba (CD), Elisa Pinto (MX), Paulius Šliaupa (LT), Gaëlle Leenhardt (FR).

Sandrine Morgante

Paulius Šliaupa

Hadassa Ngamba

Karel Koplimets
Karel Koplimets

Dries Boutsen

Nokukhanya Langa

Elisa Punto
Elisa Punto

Dani Ghercă

Gaëlle Leenhardt
Gaëlle Leenhardt
Nelleke Cloosterman