Prospects 2022 – Mondriaanfonds

Cindy Bakker

Alle kunstenaars die van het Mondriaanfonds een werkbijdrage ontvangen tonen tijdens een editie van Porspects hun werk. Het is voor kunstenaars een kans om zich te presenteren. Een belangrijk moment, temeer omdat de mogelijkheden om te presenteren door de Corona-crisis aanzienlijk beperkt waren. Voor het Mondriaanfonds is het een mogelijkheid om het belang van die werkbijdrage te benadrukken. In de pers preview voorafgaand aan de opening van Prospects werdt daar uitgebreid bij stil gestaan.

Dit jaar waren er 88 kunstenaars die werk konden laten zien. Een groot aantal. De gebruikelijke ruimte die Prospects in de van Nellefabriek krijgt toegewezen tijdens Art Rotterdam, het distributiecentrum, was dan ook te klein. Daarom werd ook de expeditieruimte van de voormalige fabriek betrokken. De expeditieruimte is minder hoog en heeft ook een aantal aparte zalen. Een heel geschikte plek om films en wat intiemer werk te tonen.

Ook dit jaar is de variatie van getoonde werken groot. Een aangenaam contrast met Art Rotterdam waar het 2 dimensionale werk domineert. Ik verblijf altijd lang bij Prospects. Spreek de kunstenaars aan, pak een enkele performance mee en maak foto’s. Of er trends te bespeuren zijn? Ik weet het niet. Achtentachtig kunstenaars tonen een enorme bron van creativiteit. Ook voor dit jaar is Johan Gustavson de curator, met als assistent curator Gabija Seiliute. Het is hun verdienste om elke kunstenaar een eigen plek te geven in deze orkaan van kunst.

(Klik op een afbeelding voor een groter formaat, er wordt dan een carrousel geopend).

Deelnemende kunstenaars Prospects 2022
Waèl Allouche, Cindy Bakker, Marwan Bassiouni, Sophie Bates, Simon Becks, Á. Birna Björnsdóttir, Suzette Bousema, Wiebe Bouwsema, Ana Bravo Pérez, Ryan Cherewaty, Robin Alysha Clemens, Angelo Custódio, Irene de Boer, Leon de Bruijne, Lotte Louise de Jong, Arian de Vette, Anders Dickson, Daniel Dmyszewicz, Alice dos Reis, Jurjen Galema, Andrés Garcia Vidal, Elena Giolo, Esmay Groot Koerkamp, Sarah Rose Guitian Nederlof, Gijsje Heemskerk, Laurence Henriquez, Marta Hryniuk, Danae Io, Karlijn Janssen, Honey Jones-Hughes, Maureen Jonker, Sonia Kazovsky, Minne Kersten, Susanne Khalil Yusef, Julia Kiryanova, Bin Koh, Anne Kranenborg, Sarah Ksieska, Nazif Lopulissa, Florence Marceau-Lafleur, Sjoerd Martens, Donglai Meng, Salvador Miranda Miranda, Ruben Mols, Rossella Nisio, David Noro, Evi Olde Rikkert, Tjitske Oosterholt, Ana Oosting, Anastasija Pandilovska, Natalia Papaeva, Flora Reznik, Duncan Robertson, Victor Santamarina, Joana Schneider, Simone Schuffelen, Hans Schuttenbeld, Miriam Sentler, Katerina Sidorova, Ghita Skali, Kateryna Snizhko, Jonathan Straatman, Cécile Tafanelli, Tarona, Michiel Ubels, Piotr Urbaniec, Sjef van Beers, Wiosna van Bon, Rosalynn van Hummel, Thom van Rijckevorsel, Machiel van Stokkum, Valerie van Zuijlen, RJM Vanderheyden, Luciënne Venner, Lara Verheijden, Jeanine Verloop, Philip Vermeulen, Raquel Vermunt, Wessel Verrijt, Roosje Verschoor, Majda Vidakovic, Marit Westerhuis, Bente Wilms, Joeri Woudstra, Iris Woutera, Mirre Yayla Séur, Bernardo Zanotta, Zindzi Zwietering

3 Comments

      1. Google Chrome, maar ook op iPhone met Safari. Maar al eerder gemeld. Misschien ligt het aan mijn instellingen Groet Arnoud

Wil je iets zeggen over dit blog?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.