Kunst – Intuinen – Amersfoort

‘Bankje’ in het Bergkwartier

Het Bergkwartier is een villawijk in Amersfoort enigszins verscholen achter een façade van moderne gebouwen. Villa’s hebben doorgaans tuinen en in deze tuinen is een kunstexpositie te zien. Behalve villa’s omvat de wijk een oude kazerne, die tot een woningcomplex is omgebouwd en een aantal arbeiderswoningen.

De omgeving is een aantrekkelijke entourage voor kunst. Curator Sascia Vos heeft de kunstenaars geselecteerd. Er zijn bekende namen bij als Tamar Frank en Frank Koolen maar ook beginnende kunstenaars als Bas Oussoren. Je verwacht misschien typische buitenkunst als sculpturen of installaties maar het aanbod is gevarieerder. Er zijn ook wandkleden, geluidswerken en foto’s.

Zelf heb ik de kunstroute bezocht tijdens druilerig weer waarbij het net wel/net niet regende. De audiofragmenten van Frans Koolen heb ik daardoor niet geluisterd. Het gehannes met je mobiel en luisteren in de regen daar had ik geen zin in. (De soundtracks zijn ook via deze link te beluisteren: Soundcloud – FK). Ondanks het weer heb ik met veel plezier de route gelopen. En nieuwe kunstenaars leren kennen. Vooral het werk van Bas Oussoren sprak me aan. Het staat te sprankelen in zijn tuin en onttrekt zich aan elke uitleg.

Bas Oussoren – Boredom is a crime

Kortom kunstroute Intuinen is een aantrekkelijke expositie dicht bij station Amersfoort* met vaak verrassend werk van een brede selectie van 9 kunstenaars. De route is makkelijk te volgen, zeker als je gelijk een foto neemt van de plattegrond (, die ook bij elk werk te zien is).
*: De kunstroute begint in de Regentesselaan recht tegenover station Amersfoort.

Deelnemende kunstenaars.
Annabelle Binnerts, Bas Oussoren, Felipe van Laar, Frank Koolen, Maya Berkhof, Melina Böhne, Ronald Nijhof, Rozemarijn Westerink, Tamar Frank.

Links
Kunst – Intuinen.

Expositie: Kunstroute – InTuinen (buiten).
Data/tijden: ma t/m zo, bij daglicht * 18 dec 2021 t/m 16 jan 2022 (Verlengd!)
Locatie: Amersfoort, startpunt in de Regentesselaan, tegenover station
*: De installatie van Tamar Frank en de tekeningen van Rozemarijn Westerink zijn ‘s-avonds verlicht.

Frank Koolen – Door de heg… In Zakopane!!!
Melina Böhne – In Perpetuüm
Tamar Frank – Lightshield
Annabelle Binnerts – Botanical Banner (Marigold)

1 Comment

  1. ondanks de druilregen was het verrassend de kunstwerken in de tuinen te bekijken. Het lijkt wel een soort spoorzoeken. Fantastisch idee ook, het plaatsen in de tuinen, toegankelijk voor iedereen en gratis ook nog!

Wil je iets zeggen over dit blog?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.