Big Art 2021

Dit is het tweede jaar dag Big Art wordt georganiseerd op het Hembrug-terrein. Wat mij betreft prima. De voormalige Warmperserij past het evenement als een gegoten jasje. In de enorme hallen van het gebouw kun je als kunstenaar (en organisatie) echt uitpakken. En als je als bezoeker binnen stapt, is het eerste wat je denkt: ‘Ja, dit is inderdaad GROOT’. Er zit een addertje onder het gras. De organisatie achter BigArt omschrijft zichzelf als: “Een pop-up platform voor XL kunstinstallaties en enorme designobjecten van gevestigde namen en opkomende talenten“. Popup betekent dat locatie van de expositie, steeds een verrassing is. Hoe vaak kun je dan nog terecht in de Warmperserij? Het zal een uitdaging zijn voor de organisatie. De gebouwen waarin voorgaande edities werden gehouden waren niet altijd heel aansprekend.

Voor deze editie geld dat dus niet. De Warmperserij en Big Art gaan innig samen. Het geheel is echt meer dan de som der delen. De ruimte, de hoogte, het rauwe… waarbinnen een bonte verzameling kunstwerken zich manifesteert. Groot of groter is wel de gemene deler maar het is niet zo dat elk werk schreeuwt om aandacht. Er is ook speels en ingetogen werk. Of werk dat om een rustige beschouwing vraagt. Maar misschien is de laatste constatering wel iets dat voor elk kunstwerk geldt. De kunstenaars zijn veelal zelf aanwezig en vertellen je graag het verhaal achter hun creatie.

Hieronder mijn fotoverslag van BigArt 2021. (Klik op een afbeelding voor een groter formaat. Je komt dan in een carrousel waarbij je door de foto’s kunt swipen).

Wil je iets zeggen over dit blog?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.