All Inn – Het Hem

All inn is een alternatieve graduationshow. 175 studenten van 9 academies tonen hun werk. Ze zijn afgestudeerd in 2020. Door de corona maatregelen zijn de graduationshows van veel academies niet doorgegaan. Of er was alleen een online show. Voor de afstuderende studenten/kunstenaars was dat een vervelende situatie. Een graduationshow is een belangrijke gelegenheid je werk te tonen aan de kunstwereld. Een opstap die je node mist.

Vandaar dat een aantal academies het initiatief namen tot All inn een alternatieve graduationshow waarin academies gezamenlijk hun afstuderende studenten kunnen presenteren. Het Hem, een enorme fabriekshal, is daarvoor een ideale gelegenheid. Helaas gelden de beperkingen vanwege corona nog steeds (of opnieuw). De toegang tot de expositie was daardoor zeer beperkt.

Is All inn nu een (blijvend) alternatief voor de traditionele graduationshows? Een tentoonstelling in dit format heeft zeker potentie. Je hoeft niet meer alle academies af voor het bezoeken om het werk van de nieuwe lichting kunstenaars te bekijken. De omvang van de expositie maakt het ook aantrekkelijker voor een breed publiek. Zeker als er (zonder maatregelen) goede catering wordt aangeboden…

Toch zou ik het jammer vinden als een centrale show de afzonderlijk eindexamenpresentaties zou vervangen. Het bezoek aan de academies vind ik zelf geen probleem. De sfeer van de academie heeft zelfs charme. Bovendien zijn bij de afzonderlijke exposities de kunstenaars vaak zelf aanwezig. Je kunt dan als je dat wil met ze in gesprek gaan. In Het Hem heb ik 1 kunstenaar bij het kunstwerk aangetroffen.

Als aanvulling op de bestaande shows lijkt het me echter een goed ontwikkeling. Met een vrijwillige deelname van de kunstenaars. En zoals nu ruim een half jaar na hun afstuderen. Het is een tweede gelegenheid je werk te tonen. De kunstenaars die toch al twijfelen aan een toekomst als kunstenaars zullen waarschijnlijk niet deelnemen.

In een dag 175 kunstenaars beschouwen is een enorme klus. In mijn fotoverslag een bescheiden selectie. Een aantrekkelijk overzicht van wat er te zien was. (Want de expositie is alweer voorbij).

Links
All Inn – Het Hem

(Klik op een afbeelding voor een grotere foto / diashow).

Deelnemende kunstenaars
Eady van Acker, Ingrid Adriaans, Emma Agterberg, Maria Akcay, Danielle Alhassid, Emiel Ambroos & Hans-Hannah, Django van Ardenne, Noah Arends, Megan Auður, Rosa Bakker, Madelief van de Beek, Romy Berends, Maya Berkhof, Celina Bermudez Vogensen, Jacob Bertilsson, Rakshita Bhargava, Merel van Bochove, Charlotte Bol, Eugenie Boon, Anouk Bouwens, Vladimir Bovt, Geertje Brandenburg, Attila Buonsenso, Shari Mona Cinzia, Sid Dankers & Mike Megens, Andrea Dautzenberg, Anna de Vriend, Indigo Deijmann, Erin Dekker, Cas van Deurssen, Boris Dieleman, Charlotte Dijkstra, Marten Drewes, Reinier van Duijn, Tatiana Duran Martinez, Gideon Eillert, Jesse van Epenhuijsen, Merel van Erpers Roijaards, Salima Essakkati el Musalima, Larissa Esvelt, Erlend Evensen, Anastina Eyjolfsdottir, Sietske Feenstra, Shardenia Felicia, Jesse Fischer, Benjamin Francis, Isabella Francis, Dave Fransz, Audrey Frijns, Yael Gabay, Kiana Girigorie, Max Glader, Nicky Goldsteen, Philipp Groubnov, Jim van den Heuvel, Clémence Hilaire, Liza Houben, Manon Jeuken, Matthijs Jeuring, Shimon Kamada, Nikki Kirpestein, Elisa Klabbers, Máté Kohout, Fenna Koot, Jakob Krinzinger, Krijn Kroes, Puck Kroon, Teun Krosenbrink, Tara-Eva Kuijpers Wentink, Zwaantje Kurpershoek, Karin Kytökangas, Tessa, Langeveld, Lasity Last, Emmie Liebregts, Isa van Lier, Tosja van Lieshout, Beatriz Luz, Lisa Maartense, Cassidy Maclear, Ahmad Mallah, Sophie Mastenbroek, Sarah McLacken, Kee van der Meer, Donata Meijer, Narges Mohammadi, Mike van Moolenbroek, Daan Mulder, Marianne Nannings, Kyra Nijskens, Mathilde Nobel, Kara Noble, Ratri Notosurdirdjo, Amel Omar & Paul Braspenning & Marit Biemans & Jetske van Dorp & Sofie Hollander & Malú van der Bijl, Eva Oomen, Nuno Orlando, Bas Oussoren, Giulietta Frieda Pastorino Verastegui, Vasiliki Pavlou, Marieke Peeters, Sachia Pereira-Stolle, Mitchel Peters, Kariem Philippa, Lore Pilzecker, Goretti Pombo, Elisabeth Praastink Wessels, Emma Priester, Gerke Procee, Karina Puuffin, Helia Rafie, Amber van Rangelrooij, Hannah Reede, Judith Reijnders, Eleonora Johanna Remmen, Falkona Rexhepi, Sophie-Charlotte Richardson, David Rietdijk, Seulbin Roh, Joris Roosen, J. Roussel, Karolina Rupp, Sona Sahakian, Lynn Salentijn, Astrid Sandbæk, Phillip Schmidt, Anne Schoemaker, Jeltje Schuurmans, Jacob Schwartz, Thijs Segers, Divyangi Shukla, Eva Sigurðardóttir, Vidya Sloots, Christina Stavrou, Famke Storms, Strategies of Relationality, Julie Ten Broek, Finn Theuws, Wanda Tiersma, Valter Tornberg, Nune Tounjikian, Myrthe Triepels, Ema Vanekova, Celina Veenendaal, Joost Vermeer, Jette Vogel, Simon Wagter, Jordanka Waiyaki, Janna van Welsem, Eva Van Wenum, Christy Westhovens, Luuk Willemen, Annemiek van der Wilt, Tim van Wijk, Noah van Wijk, WONNE, Klaudija Ylaite, María Yzaga, Rosa Maria Zangenberg, Quinn Zeljak, Nomin Zezegmaa, Tycho van Zomeren, Merel Zonneveld & Werner van der Zwan

Deelnemende Academies
Academie Minerva in Groningen, St. Joost School of Art & Design in Breda en Den Bosch, AKI ArtEZ University of the Arts in Enschede, Base for Experiment, Art and Research (BEAR), ArtEZ University of the Arts in Arnhem, Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam, Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag, Maastricht Institute of Arts en Willem de Kooning Academie in Rotterdam

Wil je iets zeggen over dit blog?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.