Wentelteefjes #7 – Kunstpodium T

Ze beperken zich niet tot één discipline. Het is een gemeenschappelijk kenmerk van de drie kunstenaars die voor de zevende editie van Wentelteefjes zijn geselecteerd. Het kunstcollectief is dit keer neergestreken in Kunstpodium-T in Tilburg.

Zo schildert Wonne wel op canvas maar gebruikt de doeken om er tenten van te maken. Want waar je thuis is, daar is de kunst. Zijn installatie lijkt op een tentenkamp met op een centrale plek een theepot.Ook ander keramische voorwerpen sieren de ruimte. Op het eerste gezicht lijken de voorwerpen soepeltjes met losse hand in de zaal te zijn neergezet. Toch straalt het geheel en de individuele voorwerpen grote zorgvuldigheid uit.

Het werk van Sander van Noort lijkt een taal te spreken die intrigeert maar welke je niet gelijk begrijpt… Een groot kunstwerk met grillige handen lijkt de zaal te willen bezweren. Terwijl de andere schilderijen en sculpturen deemoedig hun boodschap uitdragen. De zaal is een wonderlijk geheel die iets van mystiek uitdraagt.

Zwaantje Kurpershoek is de nuchterheid zelve. Op zich is dat geen compliment voor een kunstenaar. Kunst moet je juist uit het nuchtere, aardse onttrekken. De nuchterheid van de kunstenaar tovert echter een glimlach op je lippen maar laat je dan in verwarring achter. Ergens tussen ironie en ernst, tussen fantasie en werkelijkheid.

Naast een zaal voor elk van de drie kunstenaars, is er een zaal waar het werk gezamenlijk wordt getoond. De foto’s in dit blog toont werk van elke kunstenaar in deze zaal. Je kunt dan zien dat de kunstenaars aan elkaar gewaagd zijn. Niet dat er geconcurreerd wordt om de hoogste eer maar ze gunnen elkaar de ruimte zonder zichzelf weg te cijferen.

WONNE
Sander van Noort

Zwaantje Kurpershoek

Wentelteefjes is en nomadische collectief van vier kunstenaars (Chantal van Lieshout, Katinka Zonneveld, Rikke ter Horst, Romar de Bonte) dat opereert vanuit Arnhem.

Helaas zal bij het verschijnen van dit blog, de expositie nog maar 1 dag te zien zijn en dan alleen door de ruiten. Daarom heb ik een extra fotoverslag toegevoegd dat meer werk toon van elke kunstenaar. Ook vindt je op de website van Wentelteefjes een aantrekkelijke videotoer die bij de opening van de expositie gemaakt is

Links
Wentelteefjes – editie #7.
Kunstpodium-T – Wentelteefjes #7

Expositie: Wentelteefjes #7 – WONNE, Sander van Noort, Zwaantje Kurpershoek.
Data/tijden: 20 maart t/m 3 april 2021; do 20 – 23 uur; vr,za,zo 13 – 17 uur.
Locatie: Kunstpodium T, Noordstraat 105, 5038 EH Tilburg.
Helaas is de expositie niet (meer) te bezoeken

WONNE

Sander van Noort

Zwaantje Kurpershoek

Wil je iets zeggen over dit blog?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.