HKU – graduation – 2020

De graduationshow van de HKU neemt een bijzondere plek in tussen de gradationshows of eindexamenpresentaties. De shows zijn strak georganiseerd, de studenten maken veel werk van een mooie presentatie en het getoonde werk is geschikt voor galerie of museum. Veel relatief schilders ook elk jaar.

Met veel plezier ga ik er ieder jaar heen. Toch mis ik wel een beetje het experiment. Om tot een werk te komen dat ‘af’ is moet je veel zijwegen bewandelen en onderzoek doen. Die zijwegen en onderzoek mis ik toch wel. Slechts een klein aantal geslaagden hadden een wat experimentelere expositie. Zoals bijvoorbeeld Zwaantje Kurpershoek, Reinier van Duijn, Dora van Elburg, Lotte Kooistra.

Het is natuurlijk ook een dilemma. Je staat als kersverse kunstenaar aan het begin van je carrière. Je wilt laten zien wat je kunt. Dat doe je natuurlijk niet met half geslaagde experimenten. Anderzijds is een onderzoekende geest de kern van het kunstenaarschap…

Afijn ik weet het verlossende antwoord ook niet. Het heeft ook dit jaar mijn plezier aan het bezoek niet verminderd.

Hierbij mijn fotoverslag. De expositie is nog te bezoeken op 19 en 20 september 2020. In de voormalige Pastoe-fabriek. Op loopafstand van station Utrecht Vaartse Rijn.

(Klik op een afbeelding voor een grotere foto, je kont in een carrousel en kan dan door de foto’s bladeren).

Wil je iets zeggen over dit blog?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.