Gerrit Rietveld Academie – Graduationshow 2020

Toen ik een ticket wilde reserveren voor de graduationshow van de Rietveld Academie, bleken alle slots al uitverkocht. Verdomde Covid-19 ook. Zou ik dan na al die jaren van trouw bezoek aan de Rietveld academie, dit jaar geen verslag kunnen doen?

Toen bedacht ik me dat ik me kon beroepen op mijn ‘persfunctie’. Al jaren promoot ik eigenlijk de kunstenaars die zijn afgestudeerd en de academie. En ik zal zeker niet de enige zijn die achter het net heeft gevist… Het werkte. Ik kreeg een ticket toegewezen. Geweldig! Belofte maakt schuld… Dus hier is mijn verslag.

Met opvallend veel plezier heb ik de show doorlopen. Misschien was het de blijdschap dat ik de expositie toch kon bezoeken. Het afstudeerwerk van de kunstenaars zal ook meegespeeld hebben. Relatief weinig presentaties waarbij ik dacht ‘Wat wil de kunstenaar?’. Bij de richting VAV minder video’s. Niet dat ik iets tegen video heb maar elke video vraag best veel energie. En bij de afdeling Image and language enkele filosofische gesprekken gevoerd…

Elk jaar is het een vraag voor mij toon ik elke kunstenaar een foto of maak ik een selectie? Dit jaar voor een (grote) selectie gekozen. Het verslag wordt daardoor compacter en spannender.

Veel plezier met het verslag. Door op een foto te klikken krijg je een grotere afbeelding en kom je in een diashow terecht waarbij je langs alle foto’s kunt klikken.

Wil je iets zeggen over dit blog?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.