de Ateliers – Zigzag – Offspring 2020

Tijdens de Offspring van 2018 liep ik Eleye Boerenkamps tegen het lijf. Ze vertelde me doodleuk dat ze was aangenomen voor de Ateliers. Ik was even sprakeloos en ook bij haar was moest het nog helemaal landen. Het is niet dat ik twijfelde aan het talent van Eleye maar toegelaten worden tot de Ateliers is een droom die slechts voor 10 kunstenaars per jaar is weggelegd.

Nog bij negen anderen is dat bericht binnengekomen. Dat ze uit de honderden aanmeldingen, na een zorgvuldige procedure, zijn geselecteerd voor een residentie van 2 jaar aan het beroemde de Ateliers aan de Stadhouderskade in Amsterdam.

Nu zwaait de lichting van Eleye af met de expositie Zigzag, oftewel de Offspring 2020. Het is elk jaar een verrassing welke indruk je van de expositie krijgt en wat voor werk er wordt getoond. De kunstenaars van deze lichting hebben de extremen niet echt opgezocht. Dat hoeft ook niet natuurlijk. Relatief veel schilders en video speelt een minder prominente rol. Wat de invloed is geweest van die 2 jaar residentie? Daar is eigenlijk geen antwoord op te geven. Van de meeste kunstenaars zie ik het werk voor het eerst en zo’n residentie is vooral een investering in je toekomst. Eleye lijkt een weg gevonden te hebben die vertrekt vanuit het persoonlijke.

Deelnemende kunstenaars
Sam Hersbach, Cecilia Bjartmar Hylta, Ghita Skali, Eleye Boerenkamps, Jan Hüskes, Leo Arnold, Minne Kersten, Paula Förster, Piotr Urbaniec, Sarah Ksieska.

expositie: Zigzag – Offspring 2020
datum/tijden: 4 t/m 20 september, wo-zo 12-18 uur
locatie: de Ateliers, Stadhouderskade 86, 1073 AT Amsterdam

ticket: 5 euro

Sam Hersbach

Cecilia Bjartmar Hylta

Ghita Skali

Sarah Ksieska

Paula Förster

Minne Kersten

Leo Arnold

Piotr Urbaniec

Jan Hüskes

Wil je iets zeggen over dit blog?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.