Cindy Bakker – Copy paste – Wallspace

Het is even oppassen geblazen als je de expositie Copy paste binnenstapt. Daarvoor wordt je gelijk gewaarschuwd met een knalgele vloer. Op de vloer halve bollen, ook knalgeel. Ze lijken op de halve bollen die in de publieke ruimte wel gebruikt worden om bepaalde soorten verkeer te weren. Maar zijn ze in deze ruimte wel op hun plaats? Waarschuwing en gevaar gaan hier in elkaar over.

Die combinatie van verwarring en herkenning past goed in de kunstenaarspraktijk van Cindy Bakker. Ze is geïnteresseerd in de middelen die worden gebruikt om burgers te waarschuwen en te sturen in de publieke ruimte. Die middelen zijn internationaal herkenbaar in het gebruik van kleur, vorm, materiaal en design. Hoe komt het dat we dergelijke signaleringen herkennen waar we ook zijn?

Cindy Bakker gaat hier verder. Kun je vanuit die herkenning ook weer vervreemden? Verwarring zaaien? In deze expositie lukt dat aardig. Je moet in ieder geval voortdurend uitkijken waar je loopt. En haar schilderijen schreeuwen om aandacht maar op welke manier?

Horses (2020)
Horses (2020)

expositie: Cindy Bakker – Copy Paste (Sitaution #4)
datum/tijd: 12 juni 2020 t/m 5 july 2020; vr:18-21 u, za-zo:14-17 u.
locatie: TAC, Vondelweg 1, Eindhoven
.

Blue car (2020)
Blue car (2020)
Yellow car (2020)
Yellow car (2020)

Wil je iets zeggen over dit blog?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.