Art Rotterdam 2020 – Prospects & Concepts

Zolang ik “Prospects & Concepts” heb bezocht tijdens Art Rotterdam was dat in dezelfde ruimte. De indeling is elke editie anders. Het is geen eenvoudige opgave om het grote aanbod kunstenaars op een elegante manier elk een waardige plek te geven. Dit jaar was de gastcurator Johan Gustavsson. Hij is wat mij betreft bijzonder goed in de missie geslaagd. Een goede verhouding tussen openheid en beslotenheid. De opstelling is niet benauwd maar je wordt ook niet overdonderd door een onneembare hoeveelheid kunst. De keuze van de curator om een focus te leggen op grotere werken zal daar aan bijgedragen hebben.

Ook dit jaar is Prospects & concepts een verrassende toevoeging aan Art Rotterdam. Hieronder mijn fotoverslag. Persoonlijk, onvolledig maar met toewijding gemaakt.

(Klik op de afbeelding voor een vergroting. Er komt dan een ‘diashow’ waarbij je door de foto’s kunt ‘swipen’)

Deelnemende kunstenaars.
Claudine Arendt / Bernardus Baldus / Christine Bax / Maud van den Beuken / Anne de Boer / Inez de Brauw / Lorena van Bunningen / Johannes Büttner / Madison Bycroft / Cihad Caner / Giulia Cenci / Margriet Craens / Ciro Duclos / Deniz Eroglu / Arash Fakhim / Angelica Falkeling / C.T.H. Fransen / Paraskevi Frasiola / Hadrien Gerenton / Jessie Yingying Gong / Philipp Gufler / Konstantin Guz / Mylan Hoezen / Tim Hollander / Kimball Gunnar Holth / Maaike Jaspers / Rosa Johanna / Clara J:son Borg / Frederique Jonker / Annabel Kanaar / Vincent Knopper / Charlotte Koenen / Ralf Kokke / Wouter van der Laan / Marlies Lageweg / Sem Langendijk / Tobias Lengkeek / Sheng-Wen Lo / The Office of Alina Lupu / Fiona Lutjenhuis / Vera Mennens / Dennis Muñoz Espadiña / Milena Naef / Leandros Ntolas / Alina Ozerova / Niek Peters / Hugo Rocci / Puck Schot / Mayra Sérgio / Lidewij Sloot / Michelle Son / Natalia Sorzano / Koes Staassen / Suzie van Staaveren / Lisa Sudhibhasilp / Lisandro Suriel / Sjoerd Tegelaers / Marnix van Uum / Nina van de Ven / Timothy Voges / Nadja Voorham / Patricia Werneck Ribas / Baha Görkem Yalim / Mickey Yang / Bruno Zhu / Margot Zweers

Wil je iets zeggen over dit blog?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.