Hans Eijkelboom – Arti

Uit de serie 'Identiteiten'. (Hans Eijkelboom als bamkmedewerker).
Uit de serie ‘Identiteiten’. (Hans Eijkelboom als bamkmedewerker).

In Arti & Amicitiae in Amsterdam is een boeiende expositie te zien van kunstenaar / fotograaf Hans Eijkelboom. Tijdens de opening van de expositie kreeg hij ook de ‘Arti Medaille 2019’ uitgereikt. De expositie is een overzicht van zijn werk. De serie ‘Identiteiten’ heeft mijn hart gestolen. De kunstenaar viste uit zijn adressenboek een serie contacten die hij al 10 jaar niet gezien had. Hij vroeg een medewerker om deze mensen te bellen met de vraag of ze zich Hans Eijkelboom nog herinnerden en welk beroep hij nu zou uitoefenen. Vervolgens werd er een foto gemaakt van Eijkelboom die het betreffende beroep uitoefent. Het levert een curieuze serie beschouwingen op over de kunstenaar.Het contact op deze foto dacht dat de kunstenaar wel een baan zou hebben gevonden in het bankwezen.

expositie: Hans Eijkelboom – ArtiMedaille 2019, 7 sept t/m 12 okt 2019, di-zo 12-18 uur.
locatie: Arti et Amicitiae, Rokin 112, 1012 LB Amsterdam.

Wil je iets zeggen over dit blog?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.