Tim Breukers – Timpies prijzen paleis

Aan een van de muren van Zoete-broodjes hangt een flipperkastje. Tim Breukers maakte het in zijn jonge jaren. Het is de enige ‘witte kubus context’ die in de expositie te vinden is.

De kunstenaar heeft Zoete-broodjes omgetoverd tot een soort arcadehal compleet met flipperkasten. Of zoals hij het zelf noemt ‘Timpies prijzen paleis’. Er zijn niet echt prijzen te winnen maar de grootste prijs is er te zijn. Je maakt een reis door Tim rijke verleden van residencies en wereldse omzwervingen. De twee flipperkasten en alle lichtobjecten zijn (natuurlijk) DIY.

Geen kunst om van een discrete afstand te observeren. Het is kunst om in te duiken en te beleven. Trek aan die veer en breng het balletje in het spel. Geniet van die prachtige tik die je met een flipper aan het balletje geeft. Of kijk knarsetandend toe hoe het vervolgens aan je controle ontglipt.

Dit is al geen blog van lange, artistieke betogen. Het paleisje van Tim is al helemaal niet te beschrijven. Dus dat doe ik dan ook niet. Ga erheen. Helaas zijn de openingstijden beperkt, alleen woensdag. Er zij wel speciale momenten. Morgen (za 15/12) is het open van 20 – 22 uur. Verder kun je de creaties door de etalage-ruiten bewonderen. Zoals altijd bij deze projectspace. Ook is er een nieuwjaarsborrel: Vrijdag 4 januari 2019 van 19 tot 21 uur.

Links.
Zoete-broodjes.

Klik op de afbeelding voor een vergroting:

expositie:
Tim Breukers – Tim’s prijzen paleis, wo – 14 – 18 uur en speciale evenementen (zie blog).
locatie:

Zoete-broodjes, Witte de Withstraat 89, Amsterdam.

Wil je iets zeggen over dit blog?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.