Joseph Montgomery – Dürst Britt & Mayhew

Grijstonen, hout en wiggen daarmee lijkt onderstaand werk wel gekarakteriseerd. Je zou het in ieder geval herkennen in de solo expositie  Joe van  Joseph Montgomery bij Durst Britt & Mayhew.

Image Four Hundred Seventy Seven

Grijstonen. Dat woord is bewust gekozen. Echt zwart is niet aanwezig. Evenmin als wit (maar dat is ook een gevolg van de aard van het werk). Egaal effen tonen zijn er ook niet. Je zou het ‘wolkerig’. Dat komt nog het dichtst bij mijn ervaring.

En dan die wiggen. Ze zijn niet uit plaatmateriaal gezaagd maar zorgvuldig samengesteld uit stukken hout. Bij sommige wiggen is dat duidelijk te zien, bij anderen veel minder. Die samengestelde wiggen geven hout een prominente plek in het werk. Dat wordt versterkt door de nerven die door de dun aangebracht verf zichtbaar zijn.

Er zijn ook rechthoeken. Ze zijn het gevolg van hoe de wiggen in dit werk zijn neer gezet. Dat is bijzonder omdat rechte lijnen en rechthoeken in de verstedelijkte wereld juist bepalend zijn. Toch zijn die rechthoeken ook weer niet recht. Sommige zijn aan de bovenkant van het werk minder diep dan onderaan. Hij zijn ook weer wiggen. 

Alles lijkt te zweven.

Zo wordt dit werk dat eerst eenvoudig te duiden lijkt een feest van nuances..

expositie *:
Joe – Joseph Montgomery, 03 november t/m 23 december 2018, do-zo -12-18 uur.
locatie:
Dürst Britt & Mayhew, Van Limburg Stirumstraat 47,  2515 PB Den Haag.

* In de frontspace van de galerie is een kleine expositie van Willem Hussem te zien

Enkele andere werken uit de expositie:

Wil je iets zeggen over dit blog?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.