Hadrien Gerenton – High Deet – GMVZ

Bij galerie Martin van Zomeren mag ik altijd graag binnen lopen. Je kunt verzekerd zijn van kunst op het randje. Misschien zelfs net over het randje. In ieder geval een dooddoener als ‘kunst moet schuren’ verbleekt geheel.  Alsof je droomt van een roedel wolven en niet weet of het een prachtige verhaal gaat worden of de ultieme nachtmerrie.

Nu ook, ik sta in de galerie en denk ‘Heer, help mij’. Toch ben ik ook gelijk geboeid. De natuur, of het organische lijkt een belangrijke rol te spelen in de sculpturen. En dan niet de natuur van wuivend riet en lommerrijke laantjes maar die van dampende moerassen of verlaten industrieterreinen. Bij de ingang staat een beeld dat veel weg heeft van een afstervende boomstronk. Er ligt een fine-liner op. Ik wil hem al oppakken om terug te geven aan de galeriehouder maar het is onderdeel van het kunstwerk. Minutieus nagemaakt.

hadrien-gerenton_highdeet_2018_gmvz_3910

Zo wordt je in de  solo expositie ‘High Deet’ van Hadrien Gerenton heen en weer geslingerd. Tussen natuur en bedreiging, rake kunst of maar wat aanklooien, precisie en rauwe vormen. De  begeleidende tekst maakt het niet makkelijker. Die begint met ‘What doesn’t kill you makes you stronger’. Er volgen enkele ervaringen van de kunstenaar. Over een sigaret die je longen kan beschadigen maar toch plezier geeft. Een energy drink veroorzaakt hartkloppingen maar je kunt wel nog een paar uur doorwerken.

Enigszins vertwijfeld verlaat ik de galerie. Kunst, ja dat is het wel. En het is moedig dat de galeriehouder jonge kunstenaars een kans geeft te exposeren, al zal het misschien niet verkopen.

links.
Persbericht High Deet – GMVZ.

expositie: High Diet – Hadrien Gerenton, t/m 17 november, wo-za 13-18 uur
locatie: GMVZ, Hazenstraat 20, 1016 SP Amsterdam

Hadrien Gerenton

hadrien-gerenton_highdeet_2018_gmvz_3912

Wil je iets zeggen over dit blog?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.