Get Lost Art Route Amsterdam 2018

Je kunt de Gustav Mahlerlaan het centrum van het nieuwe Amsterdam noemen. Geen kronkelige straatjes met Belgische keien, geen verborgen hofjes, (nog) geen historische gebouwen. Aan deze laan hoge, moderne kantoren, omringt door een open architectuur. Het leeft er, als is de dynamiek heel anders dan in het oude centrum.

In deze nieuwe omgeving heeft Get Lost voor de tweede keer een kunstroute ontwikkeld. De eerste route was in 2015. Het doel is om jonge kunstenaars in contact te brengen met grote, internationale bedrijven. In deze editie hebben de kunstenaars zich laten leiden door de term ‘Code of conduct’. Een document waarin (grote) bedrjven hun ethische handelen en sociale verantwoordelijkheid vastleggen.

Get Lost Art Route toont zo’n 12 werken van 12 kunstenaars. Niet alleen sculpturen maar ook performances, geluidskunst en werk binnen de kantoren. Er is ook niet gekozen voor spectaculair – en visueel aantrekkelijk werk. Het verhaal van de kunstenaar is leidend geweest. Het maakt dit evenement de moeite waard. Actuele kunst in het nieuwe Amsterdam, dat floreert maar ook nog uit de grond wordt gestampt.

(De performance Porocity van Andrea Božić & Julia Willms is opgevoerd tijdens het openingsweekeinde van Get Lost Artroute en nu niet meer te zien. Het geluidskunstwerk ‘Do not interrupt the wildness stillness unnecessarily’ van Smári Rúnar Róbertsson vond ik zelf lastig te lokaliseren. Het  bij de locatie horende geluidsbestand moet je zelf download. De exposities binnen kantoren zijn tijdens werktijden te bezoeken. Wil je zeker zijn kijk dan op de website van Get Lost Art Route (zie links).)

Slinky - Simon Wald Lasowski
Slinky – Simon Wald Lasowski. Dit is mijn favoriete werk. Grotesk, overtrokken maar desondanks eenvoudig en uiterst doeltreffend.

 

Demo - Rosa Sijben
Demo – Rosa Sijben. Borden die schreeuwen om aandacht maar niets te melden hebben. In zijn rauwe eenvoud een subtiele reflectie op een booming wereld vol glamour. De kleuren op de borden wordt een aantal keren verandert door de kunstenaar en vrijwilligers. Zie het foto overzicht voor de kleur tijdens de opening.

 

Reservoir Bits - Monira Al Quadiri
Reservoir Bits – Monira Al Quadiri. Het lijkt een prachtig sieraad. En dat is het misschien ook wel, al is het groot. De vorm is van een boorkop, die worden gebruikt om naar olie te boren. Hij zweeft boven zijn sokkel. Misschien wel om de precaire staat van onze aarde te symboliseren.

Links.
Get lost Artroute 2018.
Porocity – Verslag op Kunstblijfteenraadsel van een eerder uitvoering van deze performance. Porocity is ook uitgevoerd tijdens het openingsweekeinde van Get Lost Art route.
Op Instagram heb ik een foto geplaatst van Slinky van Simon Wald Lasowsky

expositie: Get Lost ArtRoute 2018, t/m 22 september 2018, vooraltijdens kantooruren. 
locatie: Gustav Mahler Plein Amsterdam en omgeving (vlakbij station Amsterdam Zuid).

Fotoverslag.

Richard John Jones
Keeping watch above the flowers – Richard John Jones
Rosa Sijben
Demo – Rosa Sijben. Gedurende de expositieperiode worden de borden in een nieuwe kleur geschilderd door de kunstenaar en vrijwilligers.
Monira Al Quadiri
Overzicht werk/installatie – Monira Al Quadiri
Anna Frijstein
Work your ass off, hee-ha, hee-ha – Anna Frijstein.
Olle Stjerne
Presyncope – Olle Stjerne
johannes Buttner
24 hrs. REAL – johannes Buttner
Marek van de Wetering
Not all who wander are instant history – Marek van de Wetering
Anabel Howland
Anabel Howland

get-lost-art-route-2018_anabel-howland_1852

 

 

Wil je iets zeggen over dit blog?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.