Zelf ben ik niet zo van de selecties of typeringen als ‘the best of’. Elke kunstenaar heeft een oprecht streven om goede kunst te maken. Alle kunstenaars in 1 blog plaatsen is een beetje veel. Daarom een vervolg van Unfair 2018 reportage van dit blog omdat het toch wel een heel interessant evenement is.
May Heek
Een karretje met een mobiel dat rondrijd op een vitrine. De beelden die het opneemt uit de vitrine woorden geprojecteerd op de wand. Het idee vind ik al geweldig. Terwijl het karretje zijn rondjes rijd en de glimmende materialen uit de vitrine op de muur projecteert heeft elke bezoeker zijn eigen gedachten.
Nicolas Ris
Tim Hollander
Het basismateriaal is MDF. Er zijn tekeningen in gefreesd, gebaseerd op diagrammen. Die komen weer uit een oud boek De diagrammen vormden een schakel tussen de beschrijvende tekst en een foto of tekening van een oudheidkundige locatie. De pijlen doorbreken de strakke estetiek
Riley Harmon
Dit werk van Riley Harmon is eigenlijk een rekwisiet voor een film. Een voorproefje van 8 minuten van de film was er ook te zien op zijn ‘stand’. Met een aantal acteurs sloot hij zich op en een fort. Het paste bij het idee van de film. Een groep gelovigen trekt zich terug uit de wereld om zich geheel op het geloof te richten. Maar dan klopt er een vluchteling aan die onderdak zoekt. Voor elke speler was er een script. Niet alleen de film is belangrijk maar ook het proces van maken en de beleving bij de acteurs
Stephanie Lagarde
Digitale film van een demonstratie en de (enorme) politie-organisatie en macht er omheen.
Babs Bleeker
Inez de Brauw
In de serie kleine werken gebruikt de kunstenaar oude foto’s uit het archief van haar familie. Ze verbeelden het leven in Indonesië. Een beladen onderwerk in deze tijd van rechts populisme maar waar slavernij ook ter discussie staat. Hoe moet je do foto’s uit die tijd nu bekijken. De beelden zijn zo onschuldig. Ze vergroot de foto’s met een tekening er om heen en haalt bepaalde delen weg.
Vitautas Kumza
Meinke ten Have
Inge Meijer
Sam Samiee
Nasbami
Puck Schot
Vind je Kunstblijfteenraadsel de moeite waard? Laat het anderen weten!:
De kunst en ik hebben een ingewikkelde relatie. Al van jongs af aan heb ik belangstelling voor de kunst. In mijn jonge jaren maakte ik ook zelf kunst, wat overging in het actief beoefenen van de fotografie. Na mijn MTS Chemische Techniek heb ik de HBO Museologie - Reinwardt Academie in Leiden gevolgd, die toen net een paar jaar was opgericht. Dat deed ik met veel plezier en succesvol.
Aan het werk komen in de museumwereld was niet eenvoudig en ik was gewoonweg te bescheiden. In de chemische industrie was volop werk, dus de keuze was snel gemaakt. Ik trouwde, werd vader en in ons gezin verschenen 3 kinderen. Daarnaast maakte ik na ruim 12 jaar chemie maakte ik de stap naar de internet-wereld en heb ik mijzelf geschoold tot Java software ontwikkelaar.
Dat is nu al weer zo'n 15 jaar geleden. De kinderen zijn nog niet het huis uit, maar wel veel zelfstandiger. Ik heb dus meer vrije tijd en het vuur voor het programmeren en de taal Java zijn wat geluwd. Er was tijd en ruimte voor een nieuwe interesse, of eigenlijk een oude: kunst. Ik heb me er sinds begin 2014 volledig ingestort.
Mijn belangstelling ligt vooral bij de jonge kunstenaar en de praktijk van het maken van kunst.
Paul Voors
Alle berichten van Paul Voors weergeven