UNFAIR 2018 – vervolg

Zelf ben ik niet zo van de selecties of typeringen als ‘the best of’. Elke kunstenaar heeft een oprecht streven om goede kunst te maken. Alle kunstenaars in 1 blog plaatsen is een beetje veel. Daarom een vervolg van Unfair 2018 reportage van dit blog omdat het toch wel een heel interessant evenement is.

May Heek

May Heek
Een karretje met een mobiel dat rondrijd op een vitrine. De beelden die het opneemt uit de vitrine woorden geprojecteerd op de wand. Het idee vind ik al geweldig. Terwijl het karretje zijn rondjes rijd en de glimmende materialen uit de vitrine op de muur projecteert heeft elke bezoeker zijn eigen gedachten.

Nicolas Ris

Nicolas Ris

Tim Hollander

Tim Hollander
Het basismateriaal is MDF. Er zijn tekeningen in gefreesd, gebaseerd op diagrammen. Die komen weer uit een oud boek De diagrammen vormden een schakel tussen de beschrijvende tekst en een foto of tekening van een oudheidkundige locatie. De pijlen doorbreken de strakke estetiek

Riley Harmon

Riley Harmon
Dit werk van Riley Harmon is eigenlijk een rekwisiet voor een film. Een voorproefje van 8 minuten van de film was er ook te zien op zijn ‘stand’. Met een aantal acteurs sloot hij zich op en een fort. Het paste bij het idee van de film. Een groep gelovigen trekt zich terug uit de wereld om zich geheel op het geloof te richten. Maar dan klopt er een vluchteling aan die onderdak zoekt. Voor elke speler was er een script. Niet alleen de film is belangrijk maar ook het proces van maken en de beleving bij de acteurs

Stephanie Lagarde

Stephanie Lagarde
Digitale film van een demonstratie en de (enorme) politie-organisatie en macht er omheen.

Babs Bleeker

Babs Bleeker

Inez de Brauw

unfair_2018_inez-de-brauw_5421

unfair_2018_inez-de-brauw_5424
In de serie kleine werken gebruikt de kunstenaar oude foto’s uit het archief van haar familie. Ze verbeelden het leven in Indonesië. Een beladen onderwerk in deze tijd van rechts populisme maar waar slavernij ook ter discussie staat. Hoe moet je do foto’s uit die tijd nu bekijken. De beelden zijn zo onschuldig. Ze vergroot de foto’s met een tekening er om heen en haalt bepaalde delen weg.

Vitautas Kumza

unfair_2018_vitautas-kumza_5436

Meinke ten Have

unfair_2018_meinke-ten-have_5292

Inge Meijer

unfair_2018_inge-meijer_5401

Sam Samiee

Sam Samiee

Nasbami

Nasbami

Puck Schot

Puck Schot

Wil je iets zeggen over dit blog?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.