JAGGED – Galerie Sanaa

Kunstenaars JAGGED - galerie Sanaa
De kunstenaars vlnr: Joan Ederveen, Debbie Young, Suzie van Staaveren, Melle Aussems, Ruby-Jane Fu, Thomas Westphal, Malou de Ruiter (Ieva Radvila en Simon van Iersel waren niet aanwezig)

In een groepsexpositie zowel diversiteit als eenheid weten te realiseren is geen eenvoudige opgave. Zeker niet als het een expositie van graduates betreft. De pas afgestudeerden geven hun creativiteit alle ruimte, zonder de beperking van verkoopbaarheid en markt.

Galerie Sanaa heeft die opgave met de expositie ‘JAGGED‘ met verve tot een geslaagd resultaat gebracht. Het uitgangspunt was dan ook niet het afgezaagde “the best off”. Er is gekozen om rond het thema ‘onderzoek en materialiteit’ een groep kunstenaars te selecteren. Het resultaat is een enerverende expositie. Negen jonge kunstenaars laten zien waarmee ze bezig zijn. Het gaat niet alleen om mooi werk, het proces, het enthousiasme, het zwoegen zijn minstens zo belangrijk.

JAGGED (ruig / onregelmatig) is beslist een bezoek waard. De grenzen tussen disciplines als schilderkunst, beeldhouwkunst, tekenen en video zijn niet scherp meer te trekken. Melle Aussems freest sculpturale schilderijen uit hout. Joan Ederveen maakt kunst van Papier-maché en waardeloos materiaal, Debbie Young rebelleert met haar werk tegen de digitalisering van de samenleving, Suzie van Staaveren laat de beschouwer zelf kunstenaar zijn, Thomas Westphal maakt zijn doeken van stoffen uit verschillende culturen en reageert daarop met zijn schilderingen, Simon van Iersel gebruikt video om ervaringen in zijn dagelijks leven te koppelen aan de grotere levensvragen, Ruby-Jane Fu blijft de schilderkunst trouw met abstracte schilderijen waar je toch in kunt verdwalen, De sculpturen van Ieva Radvila zweven tussen kunst en (religieuze) totempalen waarbij diverse onderdelen afgeleid zijn van foto’s. Vergeet ook het werk van Malou de Ruiter niet, Haar kleine, subtiele collages hebben als inspiratie de kwetsbare mens op zoek naar zingeving.

Links.

JAGGED galerie Sanaa.
Begeleidende tekst expositie met bijdrage van elke kunstenaar.

Suzie van Staaveren wint cultuurprijs Den Haag (AD).

expositie: JAGGED t/m 1 okt 2016 (wo-za/12-17h)
locatie: Galerie Sanaa, jansdam 2, 3512 HB Utrecht

Melle Aussems - Knitevision
Melle Aussems – Knitevision
Joan Ederveen - Cadmium Ritme
Joan Ederveen – Cadmium Ritme
Suzie van Staaveren
Suzie van Staaveren – TC3.1
Thomas Westphal - Downwards Chicken
Thomas Westphal – Downwards Chicken
Ruby-Jane Fu
Ruby-Jane Fu – Prussian Blue
Ieva Radvila
Ieva Radvila
Malou de Ruiter - uit serie: Scheuren in de ruimte
Malou de Ruiter – uit serie: Scheuren in de ruimte

Wil je iets zeggen over dit blog?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.