Mike Moonen – Outside In – Moira Utrecht

In de Utrechtse kunstwereld neemt Moira een eigenwijze plek in. Kunstenaars krijgen voor de periode van twee tot drie weken de expositieruimte van Moira onder hun hoede en kunnen die dan naar eigen inzicht inrichten. Ze moeten echter tijdens de openingsuren zelf ook aanwezig zijn. Bezoekers kunnen de kunstenaar over hun werk bevragen en de kunstenaar krijgt feedback.

Sascia Vos artistiek en zakelijk lieder van Moira selecteert potentiële kandidaten uit pas afgestuurde kunstenaars. Ze leert ze kennen tijdens haar bezoeken aan de eindexamenpresentaties van kunstacademies. Ze krijgen, na hun afstuderen, eerst een jaar om zich los te maken van het schoolse regime. Dan worden ze uitgenodigd voor een expositie.

Veel kunstenaars vinden het een uitdaging om in de expositieruimte een eigen sfeer te scheppen waarin de bezoeker verrast en meegenomen wordt. Het versterkt ook hun werk. Heel iets anders dan een witte kubus.

Mike Moonen - outside in - 2016

Neem bijvoorbeeld de expositie Outside in van Mike Moonen die de komende weken te zien is. Waar houdt de expositie op en waar beginnen de kunstwerken? Er is geen duidelijke scheidslijn. Het is een rauwe expositie van gevonden materialen. Intuïtief tijdens het bouwen en inrichten ontstaan. Op het randje. Daar houd ik wel van. Mike Moonen kan er enthousiast over vertellen. Toch heb ik wel mijn twijfels is deze installatie aan de goede kant van het randje of (net) niet? Oordeel zelf en ga vooral de discussie aan met de kunstenaar.

Mike Moonen - outside in - 2016

Mike Moonen - outside in - 2016

Mike Moonen - outside in - 2016

Links:

Moira Utrecht.
website Mike Moonen.

expositie:     Outside In – Mike Moonen 4/9 t/m 18/9 2016 (vr-zo 13-18)
locatie:          Moira Utrecht, Wolvenplein 10, 3512 CH  Utrecht.

Wil je iets zeggen over dit blog?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.