Jong elan in oude huizen

In oude Tilburgse woonwijk in de Valentijnstraat 31,33,35 tonen (alleen!) dit weekeinde jonge kunstenaars werk in enkele panden die op het punt staan gesloopt te worden in de expositie: Destination unknown.

Het evenement is georganiseerd door het kunstenaarsinitiatief dat ook Destination Unknown heet. In voor sloop bestemde panden willen ze jonge kunstenaars de mogelijkheid bieden werk te maken. Deze oude en doorleefde woningen en gebouwen kunnen een inspiratiebron zijn voor kunstenaars. Geld voor het project is opgehaald met een Voordekunst campagne.

De 10 kunstenaars zijn geselecteerd op basis van een voorstel dat ze schreven voor dit project. Het resultaat is een gevarieerde en spannende expositie van 10 kunstenaars die een ruimte (kamer/schuur) op geheel eigen wijze hebben toegeëigend.

Enkele voorbeelden als verduidelijking: Danni van Amstel liet zich inspireren door een achter gelaten schoen en vaas en wil met haar werk gebruikssporen van die oude voorwerpen zichtbaar maken. Gladys Zeevaarders integreerde haar werk in een oude schuur, waardoor de aanwezige schoonheid van ouderdom en verval in tact bleef. Anke Huntjens transformeerde een ruimte tot haar ‘Bikini Border Beach’ Een installatie met humoristische verwijzingen naar het strandleven. Eleye Boerenkamps presenteerde haar eindexamen project dat het verzamelen afval als thema had, ze won er de gastatelier Leo XIII prijs mee.

Ook de ander kunstenaars hebben werk gemaakt dat moeite waard is om te bekijken. Daarom hulde aan de organisatoren en hun selectie van kunstenaars en ook aan de kunstenaars zelf die invulling gegeven hebben aan dit evenement. Dus als je dit weekeinde nog een gaatje over hebt dan is deze expositie zeker een bezoek waard. Na afloop zou je, als je dat wil, los kunnen gaan in de Tilburgse Kermis.

Dina Dressen
Danni van Amstel
Gladys Zeevaarders
Gladys Zeevaarders
Anke Huntjes
Anke Huntjes
Eleye Boerenkamps
Eleye Boerenkamps

Deelnemende kunstenaars: Eva Hoonhout, Kim Reijntjens, Anke Huntjens, Dina Dresssen, Malou Engbers, Katrein Breukers, Danni van amstel, Gladys Zeevaarders, Eleye Boerenkamps, Eef Schoolmeesters.

Destination Unknown is opgericht door Emile Hermans, Renan Schulze, Tim Quaedackers & Hester van Tongerlo.

Links
Voordekunst – Destination Unkonwn.
Uitgebreid fotoverslag van de expositie door Kunstblijfteenraadsel (Paul Voors).
15 durend videoverslag van Destination Unkonown op youtube kanaal Hester van Tongerloo.

expositie: Destination Unknown, dit weekeinde (23 en 24 july – 12.00 – 17.00 uur)
locatie: Valetijnstraat 31, 33, 35 – Tilburg.

Dina Driessen
Dina Driessen
Eef Schoolmeesters
Eef Schoolmeesters
Malou Engbers & Katrein Breukers
Malou Engbers & Katrein Breukers
Eva Hoonhout
Eva Hoonhout
Kim Reijntjes
Kim Reijntjes

2 Comments

Wil je iets zeggen over dit blog?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.