de Belofte 11 : Sale! – Kunstliefde

Kunst en geld hebben al sinds eeuwigheid een ingewikkelde relatie. Het mooiste dat kunst je kan geven is niet in geld uit te drukken. Sterker nog elk poging daartoe is een klap in het gezicht van de beschouwer en kunstenaar. Toch moet dat inspirerende kunstwerk gewoon betaald worden.

Zeker voor jonge kunstenaars is dat een lastig gegeven. De acht geselecteerde kunstenaars voor de Belofte 11 besloten het dilemma in de expositie centraal te stellen. Het thema ‘SALE!’ slingert op een prikkelende manier rond de kunst. Daardoor heeft Kunstliefde deze maand de uitstraling van een koopjesmarkt.

Koopjeshoek
Koopjeshoek

Het heeft wel iets ontnuchterend om door een kunsttentoonstelling te lopen waar het woord SALE! op diverse plekken van de muren schreeuwt. Een aantal kunstenaars speelt handig in op het thema. Van Lars Reen is een CD te koop waarop werk van hem staat. Thom van Dijk heeft 100 posters laten maken van zijn unieke werk dat ook te zien is. Als hij alle posters verkoopt verdient hij hetzelfde bedrag als bij de verkoop van zijn unieke werk. Van het materiaal dat Ana Oosting gebruikt in een groter werk, heeft ze ook een aantal multiples gemaakt voor de koopjeshoek. En er is zelfs een ‘reclamefolder’ verkrijgbaar.

Maar je komt natuurlijk voor de kunst. Het moet een lastige klus geweest zijn om de grote diversiteit aan disciplines over de zalen te verdelen. Op een manier die de individuele werken recht doet. Het resultaat is levendig en afwisselend. Een deel van de bezoekers zal vinden dat het spektakel overheerst. Zelf heb ik er geen moeite mee. De kunstenaars laten zien dat ze blijven zoeken naar nieuwe wegen om (hun) kunst maken. Dat te zien en mee te maken is al een groot plezier.

Links.
Blog op deze site over de Popup expositie voor de Belofte 11 (voorselectie van de 8 kunstenaars).
Informatie over SALE! bij Kunstliefde.

expositie: SALE! – de Belofte 11; t/m 3 july (wo-zo, 13 – 17 uur).
locatie: genootschap Kunstliefde, Nobelstraat 12a, 3512 EN Utrecht.

Lars Reen
Lars Reen – Tiny little musicbox – no. 2
Ana Oosting
Ana Oosting – Banner 1
Stevan van den Broek
Stevan van den Broek
Tom van Dijk
Tom van Dijk
Romy Muijrers
Romy Muijrers
Roy Vastenburg
Roy Vastenburg
Anne Marie Oosting
Anne Marie Oosting – Opkomst
Helena Frijns
Helena Frijns – This plant is untilteld

2 Comments

  1. Wat een toffe reactie op de expositie. En je hebt een leuke blog Paul.
    Graag zou ik je wijzen op een klein foutje in je tekst.
    In de laatste zin van de tweede alinea staat twee maal het woord heeft waardoor de niet meer klopt. Ik las het en dacht even laten weten 😉

Wil je iets zeggen over dit blog?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.