Guilty Landscapes – Spring Festival

Door grote etalageruit van galerie Sanaa kun je doorgaans al een beeld krijgen van de expositie. Voor de installatie ‘Guitly landscapes’ van Dries Verhoeven is de ruit echter geheel afgeplakt . Wat zich binnen afspeelt blijft een verrassing.

Galerie Sanaa tijdens guilty landscapes van Dries Verhoeven
Galerie Sanaa tijdens guilty landscapes van Dries Verhoeven

Dat stelt je als blogger voor een dilemma. Je wilt graag wat vertellen over het werk en waarom je het de moeite waard vindt. Anderzijds wil je de verrassing voor de bezoeker intact laten. Dat beperkt de ruimte om te schrijven aanzienlijk. Toch wil ik een poging wagen.

Nu ik de installatie heb meegemaakt blijkt de korte omschrijving van Dries Verhoeven op zijn website te kloppen (zie links). De kracht van het werk is dat je hem alléén ervaart. Als de deur achter je wordt gesloten ben je de enige in de ruimte. Geen groep waar je in op kunt gaan. Geen bezoekers om je heen bij wie je de mening kunt aflezen of navragen. En geen idee wat er komen gaat. Aan de andere kant, de ruimte is even van jou, er ook niemand die je bekijkt. Of toch wel? Langzaam wordt je meegenonen. De straat waarin je zojuist kwam aangelopen lijkt ver weg. De ‘verre’ wereld van armoede komt heel dichtbij. Een ontmoeting maar zonder verwijt of beschuldigende vinger.
Guilty landscapes van Dries Verhoeven vind ik een bezoek waard. De installatie is het eerste deel uit een serie van drie, die elk in een andere stad te zien zijn. Bezoek is alleen mogelijk met reservering en een ticket Informatie zie links.

Links.
Informatie en link naar ticket verkoop van het Spring Festival.
Informatie van Dries Verhoeven over het project ‘Guilty Landscapes’.

Voor deze expositie kun je een kaartje kopen voor 2,50 euro kopen ( (+1,50 kosten reservering).
expositie: Guilty Landscapes – Dries Verhoeven. Dagelijks t/m 29 mei 14.00 uur t/m 21.30
locatie: galerie Sanaa, Jansdam 2, 3512 HB Utrecht

1 Comment

  1. Dag Paul, dank voor je blog! Spannend geheel van binnen en buiten de galerie momenteel, groet! Berthe

    Verstuurd vanaf mijn iPhone

Wil je iets zeggen over dit blog?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.