New Talent – C&H Artspace

Verveling, afwezigheid en leegte. Drie begrippen die wel wat met elkaar hebben. Woorden die je ook kunt koppelen aan het werk van de drie kunstenaars in ‘New Talent’. Een expositie van in 2015 afgestudeerde Rietveld studenten in C&H Artspace.

Kimiko Goodings - Dull man - videostil - 2015
Kimiko Goodings – Dull man – videostill – 2015

Van Kimiko Goodings wordt een korte video getoond met de naam Dull Man. Het verhaal van een man die besloten heeft als een kluizenaar te leven. Lamlendigheid en verveling spatten van het beeld af. Geboeid kijk ik naar scenes van een man die zijn dag probeert door te komen. De acteur verveelt zich maar de kijker beslist niet.

Bastien Gachet On not coming back - installatie - 2015
Bastien Gachet On not coming back – installatie – 2015

Bastien Gachet toont een installatie met een Espressokan. Deze staat gedurende expositie voortdurend te pruttelen. Vergeten uit te zetten door iemand die het pand verlaten heeft. Maar voortdurend voorzien van water en energie pruttelt het kannetje maar door en door… Een soort vereeuwigd vergeten.

Lotte Fondse - In place - foto - 2015
Lotte Fondse – In place – foto – 2015

Fotograaf van het niets. Zo zou je Lotte Fondse kunnen omschrijven. Bijna niets dan. Een foto van een speelplaats met zandbak en wipkip zonder kinderen. Een lange krijtstreep op de stoep. Op de grens tussen een toevallig kiekje en bewuste compositie maakt Lotte foto’s. Ze schittert door afwezigheid.

Een samenvattende slotzin wil niet in me opkomen misschien omdat zo’n zin alleen maar afbreuk zou doen aan de individuele kracht van de drie kunstenaars.

Links:
Informatie over expositie New Talent op website C&H artspace.
kikimogoodings.com.
lottefondse.com.
bastiengachet.ch.

expositie: New Talent, t/m 27 februari (do-za, 11-18 uur)
locatie: C&H Artspace, 2de Kostverlorenkade 50, 1053 SB Amsterdam.

Wil je iets zeggen over dit blog?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.