Kim van Erven – Moira Expositieruimte

Ergens tussen ‘de schoonheid van het alledaagse’ en ‘de alledaagsheid van schoonheid’ bevindt zich het werk van Kim van Erven (NL, 1983/HKU 2013)  in de expositie ‘Something Better’ in de Moira Expositieruimte te Utrecht.

Kim van Erven - Something Better
Kim van Erven – Something Better

Moira biedt jonge kunstenaars de mogelijkheid zichzelf te presenteren. Ze hebben de vrije hand in het inrichten van de ruimte/expositie maar moeten ook zelf voor de bemensing gedurende openingstijden verzorgen. Dat doen de kunstenaars meestal zelf. De kunstlocatie is dan ook een ideale plek om een kunstenaar en zijn werk te ontmoeten en, zo je wilt, over het werk van gedachten te wisselen.

Kim van Erven - Something Better
Kim van Erven – Something Better

Het bezoek aan Something Better is een enigszins bevreemdende ervaring. Het ene moment denk je in een galerie rond te lopen maar een paar stappen verder waan je je in een winkel voor woon- en badkameraccessoires. Dat is ook wat Kim nastreeft, de expositie is er vooral om te beleven. De voorwerpen waarmee we dagelijks omgaan zijn hier net even anders.  We willen ons graag met schoonheid omringen, misschien wel om het alledaagse even te ontvluchten maar lukt dat wel? Dat is het thema dat Kim met haar objecten wil onderzoeken. De schoonheid en banaliteit van een rondslingerende sok.

Kim van Erven - Something Better
Kim van Erven – Something Better

Links:
Informatie over de expositie op Moira-Utrecht
Website van Kim van Erven

Expositie: Something Better (Kim van Erven), t/m 8 nov. 2015, vr-zo 13-18 uur
Locatie: Moira Expositieruimte, Wolvenstraat 10, 3512 CH  Utrecht.

Foto-impressie:

Wil je iets zeggen over dit blog?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.