Wonder & Wander

Jaokb sjoberg - From 2000 to nowhere, MAe
Jaokb sjoberg – From 2000 to nowhere, MAe

In de Oude kerk in Amsterdam is tot en met 3 mei de jaarlijkse (14e) expositie te zien van studenten aan de Rietveld academie. Ruim 50 kunstenaars in opleiding tonen er een werk dat in situ ontstaan is. Bij de expositie is een gratis boekje verschenen waarin van de studenten beeld en taal een essay staat. ‘In situ’ betekent in dit geval dat de studenten zich verdiepen in de geschiedenis en omgeving van de kerk en natuurlijk in het gebouw van de kerk zelf.

Zoeken en ‘in wording zijn’ staat in de expositie centraal, wat logisch is voor een groep kunstenaars in spe. Bereid je voor op een grote variëteit aan kunst, van minimale ingrepen tot flinke installaties. Wat ik erg waardeer van dit soort exposities is de vrijheid in het zoeken, zonder druk vanuit de markt. Wonder & Wander is wat dat betreft een uitstekende titel.

Op 2 mei vinden er performances plaats in de expositie ruimte, tijd onbekend.

wonder_wander_performance_10_april_2015
Performance op 10 april

Andere bronnen:

Aankondiging Oude kerk Amsterdam

Mijn foto overzicht op Flickr. Het is zo compleet mogelijk, maar een aantal werken heb ik gemist, of niet kunnen vinden. Wonder & Wander – fotografisch overzicht – Paul Voors

Pagina van de Rietveld Academie

Wil je iets zeggen over dit blog?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.