Forever more – Jan van der Ploeg

image

Voor wie de  grote, vaak bijna monumentale wandschilderingen van Jan van der Ploeg kent, is de spaarzaam gevulde, ruime galerie van Gerhard Hofland even wennen. Het werk komt niet op je af, het omsluit je niet, je moet er zelf naar toe. Toch zijn ook deze schilderijen een krachtig statement van de kunstenaar en duidelijk het resultaat van zijn zorgvuldige werkwijze.

Zijn werken zijn speelse, bijna dansende composities van enkele eenvoudige vormen, waarbij je ogen zoeken naar een rustpunt of patroon, maar het niet kunnen vinden. Of het zijn composities van in elkaar passende rechthoeken uit één kleur, die een boeiend samenspel aangaan.
De liefhebbers van de wandschilderingen worden niet helemaal teleurgesteld, de expositie bevat één wandschildering.

Elders in de stad is er ‘monumentaler’ werk te zien van Jan van der Ploeg.   Voor de tentoonstelling van Kees Verweij in Arti nam de kunstenaar de wanden van vier zalen onderhanden. Het samengaan van beide schilders maakt het tot een boeiende expositie. Ze zitten elkaar niet in de weg, Jan en Kees, maar de wandschilderingen geven oeuvre van Kees net dat duwtje dat het nodig heeft.

image

Expositie: Forever more – Jan van der Ploeg t/m 7 mrt 2015
Galerie Gerhard Hofland, Bilderdijkstraat 159C, 1053KP, Amsterdam.

Locatie: Arti et Amicitae, Rokin 112, 1012LB Amsterdam
Expositie: Kees Verweij, t/m 8 mrt 2015

Wil je iets zeggen over dit blog?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.