Affordable Art Fair 2023 – Kromhouthal Amsterdam

Affordable Art Fair klinkt bescheiden. Toch gaat achter de naam een organisatie schuil die in zo’n 15 steden in de wereld de beurs onder dezelfde naam organiseert. In Amsterdam is het inmiddels alweer de 17de keer dat de beurs zich presenteert. Zo’n 70 Nederlandse en internationale galeries zijn present. Verder is er ruimte voor enkele sponsoren. Het Zwitserse Toerisme bureau sponsort Basel als fris alternatief voor een kunststad. De online veiling Catawiki heeft er een ruime stand en er is een fietsmerk dat verwacht de de beursbezoeker belangstelling heeft voor hun fietsen.

Maar wat is affordable, betaalbaar? Het duurste werk dat ik zelf heb gezien was 6000 euro maar er hangt ook werk van nog geen 200 euro. Beide bedragen geven, denk ik, wel de grenzen van ‘affordable’ aan voor deze beurs.

Uiteindelijk gaat het om de kunst zelf. Echt vernieuwende kunst is er eigenlijk niet. Wel veel werk dat door kunstenaars met veel toewijding gemaakt is. Kust die het verdiend om door een gepassioneerde kunstliefhebber te worden meegenomen. Vanuit dat perspectief is de Affordable Art Fair een fijne beurs om langs te gaan.

De Affordable Art Fair is nog te bezoeken t/m zo 5 november in de Kromhouthal (Gedempt Hamerkanaal 231) in Amsterdam Noord. Ruim 10 minuten lopen vanaf metrohalte Noorderpark.

Links.
Affordable Art Fair Amsterdam

(Klik op een afbeelding voor het oorspronkelijke formaat).

Wil je iets zeggen over dit blog?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.