Eindexamenpresentaties KABK 2023

Blog en fotoverslag  van de eindexamenpresentaties 2023 van de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten (KABK) Den Haag

Het is (weer) storm in het bestuur van het KABK maar daar was gelukkig weinig van te merken tijdens de Graduationshow. De sfeer was prima, bijna uitgelaten. Het gebouw een doolhof en de plattegrond bood slechts bescheiden steun. Het hoort een gewoon bij het KABK.

De presentaties zijn een fijne mix van schilderkunst tot echt experimenteel werk. Het experiment wordt vooral opgezocht door de studenten Artistic Research. Een term die steeds meer standaard wordt in de kunstopleidingen. Het roept nogal weerstand op bij een aantal kunstliefhebbers/kenners maar zelf kan ik het werk dat vanuit Artistic Research gemaakt wordt erg waarderen.

Het werk van Artistic Research is lastiger fotograferen. Hoe leg je een installatie of presentatie met een enkele foto vast? Of maak je een film(pje). Dat laatste is een nieuwe vaardigheid, die al gauw veel tijd kan gaan kosten.

Voorlopig daarom nog een klassieke fotoreportage, die je in onderstaande link kan vinden.

KABK Eindexamenpresentaties 2023

Wil je iets zeggen over dit blog?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.