Frank Mohr – Eindexamenpresenties 2022

Scheemda – voormalige strokartonfabriek – de Toekomst

En dan sta je in het weidse Groningse landschap plotseling tegenover (voormalig) strokarton fabriek de Toekomst. Een heel ander gezicht dan een hedendaags distributiecentrum. Misschien hadden de directeuren van vroeger meer bravoure en meer geloof in de toekomst. En wilde ze dat tot uiting brengen in de architectuur. Een distributiecentrum is de meest efficiënte constructie om een maximaal rendement te halen. Ook dat is een boodschap die je uitdraagt als bedrijf.

Het toekomst perspectief vandaag is heel anders dan in de tijd dat deze fabriek is gebouwd. Maar dat bravoure past wel bij de kunst. Tenslotte studeren hier deze dagen zo’n 200 studenten af. Die hebben allemaal nog een toekomst voor zich. En ze willen iets van die toekomst maken. De uitdagingen van vandaag in deze wereld zijn een grote opgave voor iedereen maar laten we dat bravoure koesteren.

Het Frank Mohr Instituut en de Minerva Academe studeren hier gezamenlijk af. In dit overzicht zie je het werk van de studenten van het FMI. Een persoonlijke selectie. De shows van beide academies zijn te zien t/m 30 juni. Er rijdt een pendeldienst vanaf het station van Scheemda.

(Klik op de afbeelding voor een groter formaat).

Eva Koopmans
Martijn de Geele
Riane Pater
Paul Verheul
Yintang Li
Christina Stavrou
Jaime Gonzales Palencia
Gemma Carson
Jildau Nijboer
Nusch Bourne
Vuilmasker
(Nanne van der Heide)
Xuanning Chen
Man Pau Lau
Jildau Nijboer & Man Pan Lau
Johanneke Dijkstra

Deelnemende kunstenaars.
Joris Bosma, Nusch Bourne, Gemma Carson, Xuanning Chen, Johanneke Dijkstra , Martijn de Geele, Jaime González Palencia, Eliza Chu-Yun Huang , Eva Koopmans, Man Pan Lau, Sojung Lee , Yitang Li, Gabriela Milyanova, Dulcinea Moran , Jildau Nijboer, Riane Pater, Christina Stavrou, Katayoon Valamanesh, Paul Verheul, Nanne van der Heide, Yixuan Zhang

1 Comment

  1. Veel dank!
    Was twee weken terug bij Elise van Staveren, nu eerstejaars Frank Mohr (21 jaar).
    Dus blij dat ik nu niet nog een keer naar Groningen hoef te rijden!

Wil je iets zeggen over dit blog?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.