Jan van Eyck – Open Studio Dagen – 2022

Suzanne Bernhardt

De Jan van Eyck is een bijzondere academie. De residenten verblijven er doorgaans een jaar. Een periode waarin ze zich volledig kunnen richten op hun onderzoek. Ze worden daarbij intensief begeleid. Het zijn niet alleen kunstenaars die worden geselecteerd.Schrijvers, ontwerpers, architecten, onderzoekers maken deel uit van de selectie. De natuur en ecologie nemen als onderwerp een steeds belangrijkere plek in in de presentaties. Er is binnen de academie zelf een Natuurinstituut dat de relaties tussen natuur, landbouw en de kunsten onderzoekt.

In de diverse presentaties komt dat duidelijk naar voren. Zo is er een oa. presentatie van het Traveling Farm Museum of Forgotten Skills en het collectief Undead Matter. Suzanne Bernhardt leerde zelfs het vak van molenaar in haar belangstelling voor het graan als een van de oudste voedingsmiddelen van de mens.

Hieronder een fotoverslag van wat ik zoal tegenkwam tijdens de open studio dagen van de Jan van Eyck academie (klik op de afbeelding voor een vergroting).

Lisa Sudhibhasilp
Farm Museum of Forgotten Skills

Amauta Garcia & David Camargo

Anaïs Hazo
Yasmine Auttoumane
Aleksander Johan Andreassen
Nonzuzo Gxekwa

Marine Kaiser

Berkay Tuncay
Devashish Sharma
Daniel Frota de Abreu
Yin Yin Wong
Zhiyuan Yang
Bryoni Dunne
Philipp Schueller
Gladys Zeevaarders & Sophie Johns

Alvaro Ugarte

Antye Guenther

Yannick Nuss

Residents 2022
Aleksander Johan Andreassen, Alena Kolesnikova, Alvaro Ugarte, Amauta García & David Camargo, Anais Hazo, Andrea Karch, Anna Zvyagintseva, Antye Guenther, Asma Elbadawi, Berkay Tuncay, Bryony Dunne,
Clara Jo, Daniel Frota de Abreu, Daniel Godínez Nivón, Devashish Sharma, Elia Nurvista, Gladys Zeevaarders & Sophie Johns, Hira Nabi, Iduna Paalman, Lamia Abukhadra, Lisa Sudhibhasilp,
Marine Kaiser, Nonzuzo Gxekwa, Noor Abuarafeh, Philipp Schueller, Roberta Petzoldt, Ruby Hoette,
Suzanne Bernhardt, Tiina Pyykkinen, Tomas Percival, Travelling Farm Museum of Forgotten Skills,
Undead Matter, Wim Peumans, Yannick Nuss, Yasmine Attoumane, Yin Yin Wong, Yona Lee, Zhiyuan Yang.

Wil je iets zeggen over dit blog?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.