Mo Arab – galerie Logman

In galerie Logman is het werk te zien van Mo Arab. Het is een duo expositie met Sylvia-B met als titel ‘Against te wall’. Beide kunstenaars hebben iets met het duistere. In het werk van Mo Arab komen regelmatig zwarte kraaien voor en figuren met maskers met lange snavel. Sylvia-B toont vooral foto’s die zich maar net uit het zwart weten te onttrekken.

Er is een werk van Mo Arab dat me opvalt. Er staan geen kraaien op, of mensen met maskers. Het hangt bescheiden op de gang en het is vreemd genoeg niet zo’n opvallend werk. Dat is misschien ook wel het bijzondere aan het schilderij. Het valt op in bescheidenheid.

De ruimte waar het tafereel zich afspeelt is ook niet zo duidelijk. Sober ingericht. Twee schilderijen aan de muur en een dressoir met daarop een lamp en een plant, aan het plafond een simpele lamp. Dat is het. Onder het licht van de lamp drie personen. Twee mannen, ze hebben het koud en dragen een muts. De derde, een dame staat er in een mantelpakje bij.

Er komt ook een man binnen gelopen in een gewaad, alsof het een islamitisch geestelijke is. Achter hem aan een jongen met gebogen hoofd en gehuld in een winterjas. Er lijkt iets te gaan gebeuren maar wat?

Als je al de beschreven elementen nog eens bekijkt ga je denken dat een regisseur uit allerlei toneelstukken mensen en dingen bij elkaar gezet heeft. Geheel willekeurig. Toch is er iets dat de aanwezigen bindt. Alsof ze op iets wachten. Op iets dat misschien gaat gebeuren

Dat vind ik het mooie aan dit werk. Een tafereel, geschilderd op het randje van totale toeval maar toch net, net niet.

Links.
Mo Arab.
galerie Logman.

De expositie ‘Against the wall’ is te zien t/m 30 november. Voor openingstijden zie de website van de galerie.

Wil je iets zeggen over dit blog?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.