Birgit Bemers -Artez Arnhem

Een donkere ruimte. Op drie wanden grote projecties. Vierkanten in verschillende groottes en kleuren komen op, bewegen en verdwijnen. Een stem leest cijfers voor. Soms ook een woord als father, mother.

Ik blijf luisteren. Dat ritme, de kleuren, de cijfers, de stem. Er is geen rust maar ook geen onrust. Wat gebeurt er? Is het meditatief? Kun je je laten meevoeren door een koan of mantra? Nee, dat ook weer niet. Je wordt eerder de mantra zelf.

Installatie met dia projectie van Birgit Bemers

Birgit Bemers wil vat krijgen op de wereld om haar heen. Daarom vertaalt ze mensen en dingen naar cijfers en de cijfers naar kleuren. Een heel nuchter, technisch proces. Het  zo verkregen materiaal verwerkt ze in een installatie / diaprojectie(s). Een pad dat makkelijk tot een voorspelbaar resultaat kan lijden. Birgit trapt daar echter niet in. Laverend tussen artistieke vrijheid en regels, weet ze een dans zonder danser te creëren.

Links
brigitbemers.nl.
Artez – Arnhem – Bear finals – Facebook.

Wil je iets zeggen over dit blog?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.