Art Rotterdam – Prospects & Concepts

art_rotterdam_2018_prospects_concepts

Prospects & Concepts is een eigen ‘beurs’ binnen de grote beurs Art Rotterdam. Met een heel eigen sfeer en dynamiek en een eigen -gratis- brochure. De organisatie is in handen van het Mondriaan Fonds. Alle kunstenaars die in 2016 een werkbijdrage van het fonds hebben ontvangen, presenteren hun werk.

De werkbijdrages worden betaald vanuit ‘ons’ belastinggeld. In de moderne behoefte aan transparantie is het een goede zaak dat het Mondriaan fonds laat zien wat kunstenaars doen met die bijdrage. Het is geen verantwoording afleggen maar inzicht geven.

Aan de kunstenaars zal het niet liggen. Vaak zijn ze bij hun werk aanwezig of in de buurt. Ze zijn enthousiast en vertellen graag over hun werk. Belangstelling tonen of een foto maken van het werk en veel kunstenaars zoeken al toenadering. De ‘tekst en uitleg’ is een verrijking. Het werk gaat leven. Achter elke artistieke visualisering zit een verhaal. Een weg die begint bij een specifiek interesse, er volgt een onderzoek en zoeken naar wegen je doel te bereiken.

Maar ook zonder uitleg is Prospects & Concepts interessant. Laat je meenemen door alles wat er te zien is. En laat je eigen enthousiasme leidraad zijn. Dan kan het haast niet anders dan dat je een prachtige tijd hebt bij de beurs in een beurs. Hieronder een fotoverslag. Helaas kan ik niet alle kunstenaars eer aandoen met een foto van hun werk. Hopelijk kan dit verslag dan ten minste de doorslag geven de komende dagen naar Rotterdam te komen…

Deelnemende kunstenaars:
Jasper van Aarle, Ide André, Josephine Baan, Matea Bakula, Kevin Bauer, Olfa Ben Ali, David Bernstein, Karina Beumer, Lotte Bosman, Yair Callender, Stefan Cammeraat, Aljaz Celarc, Steef Crombach, Felix van Dam, Jessica van Deursen, Jacob Dwyer, Sanne van den Elzen, Emanuel Engelen, Nina Fránková, Jasper Griepink, Antye Guenther, Riley Harmon, Eamonn Harnett, Raquel van Haver, Iris Hofland, Vladimir Girz, Danielle Hoogendoorn, Doris Jongerius, Ralph de Jongh, Graham Kelly, Csilla Klenyánszki, Mirthe Klück, Matthias König, Linsey Kuijpers, Bram Kuypers, Hortense Lauras, Kees van Leeuwen, Jelte van Lente, Jasper van Loenen, Harry Markusse, Tim Mathijsen, Lyubov Matyunina, Robin Meyer, Gijs Milius, Agnes Momirski, Elise van Mourik, Romy Muijrers, Anthony Nestel, Sander van Noort, Janine van Oene, Hilde Onis, Anna Orlikowska, Claudia Pagés Rabal, Naïmé Perrette, Frederique Pisuisse, Suzanne Posthumus, Thomas van Rijs, Hillie de Rooij, Sam Samiee, Matthias Schaareman, Luuk Schröder, Lisa Sebestikova, Jessica Skowroneck, Joris Strijbos, Miloš Trakilović, Vlaplif (Erik Trip + Sanne Valstar), Gijs Verhoofstad, Anna Sophie de Vries, Robin Waart, Nan Wang, Josua Wechsler, Sam Weerdmeester, Emma Westenberg, Sander van Wettum, Hanae Wilke, Wouter Willebrands, Rebekka von Zimmermann, Marjet Zwaans.

expositie: Prospects & Concepts – Art Rotterdam t/m 11 feb 2018, 11-19 uur (vrijdag 21 uur).
locatie: van NelleFabriek, Rotterdam.

Ralph de Jong
Ralph de Jongh
Danielle Hoogendoorn
Danielle Hoogendoorn
Sanne van Elzen
Sanne van Elzen
Jasper van Aarle
Jasper van Aarle
Csilla Klenyanszki
Csilla Klenyanszki
Jessica van Deursen
Jessica van Deursen
Harry Markusse
Harry Markusse
Antye Guenther
Antye Guenther
Matthias Schaareman
Matthias Schaareman
Hilde Onis
Hilde Onis
Jeanine van Oene
Jeanine van Oene
Marjet Zwaans
Marjet Zwaans
Nan Wang
Nan Wang
Romy Muijrers
Romy Muijrers
Aljaz Celarc & Eva Paulic Seivert
Aljaz Celarc & Eva Pavlic Seifert

Wil je iets zeggen over dit blog?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.