Tim Ayres -Poetry Paintings

Het is een heel serene plek in Utrecht. De straten rond de Pieterskerk achter de Domtoren. Het rumoer van de stad is hier verdwenen. Het is er stil. Eeuwen historie lijken in dit oude deel van de stad voelbaar. Het blijkt een goede opmaat voor de expositie van Tim Ayres in Kunstruimte Kuub.

Tim Ayres. Two Drummers, acryl op doek, 2014
Two Drummers, acryl op doek, 2014

Tim Ayres schildert sober en afgewogen. Zijn werk bestaat uit abstract geometrische werken en -wat hij zelf noemt- poetry paintings. De schilderijen in deze groep vormen het hoofdbestanddeel van de solo-expositie ‘About poems, pearls and other possibilities’.

Tim Ayres. a part of me apart from me, acryl op doek
a part of me apart from me, acryl op doek

De kunstenaar begint een schilderij door een groot aantal lagen dunne acrylverf op het doek aan te brengen. Een proces dat weken kan duren. Als dat klaar is brengt hij teksten aan, heel precies en zorgvuldig. Die teksten kunnen overal vandaan komen. Uit gedichten, muzieksongs, gesprekken of zijn eigen gedachten.

De poetry poems dragen een grote intensiteit in zich. Alsof ze ontelbare verzwegen en vergeten zaken in zich dragen.  Het roept een associatie op met de binnenstad waarvan de oude gevels eeuwen van menselijke verhalen aan ons willen vertellen.

Tim Ayres. poem [ JP], acryl op doek, 2015
poem [ JP], acryl op doek, 75x50cm, 2015
Tim Ayres. tide, bide, side, acryl op doek, 2015
tide, bide, side, acryl op doek, 75x50cm, 2015

In de fraaie ruimte van de galerie heeft Tim Ayres een harmonieuze  selectie van zijn werken samen gebracht. Zeker de moeite waard van een bezoek waard. Als je Kuub weer verlaat vergeet dan niet ook even aandacht te besteden aan de oude gevels van de stad.

Tim Ayres. Huh?, acryl op doek, 2012
Huh?, acryl op doek, 150x100cm, 2012.

Links:
Informatie over expositie website Kunstruimte Kuub

expositie: About poems, pearls and other possibilities. t/m 21 feb (do-za, 13-18 uur)
locatie: Kunstruimte Kuub, Pieterstraat 3, 3512 JT Utrecht

Wil je iets zeggen over dit blog?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.