PLATFORM – PLATVORM

Morgen ga we op reis voor een korte vakantie. Het noorden van Italie is de bestemming. We gaan vooral om uit te rusten, daar is een vakantie tenslotte voor :-). Wel hoop ik 1 of 2 lokale musea te bezoeken met moderne kunst, in Trento en misschien Verona. Wie weet schrijf ik over die bezoeken wel een blog. Maar de komende tijd verschijnt er  bij kunstblijfteenraadsel dus even niets.

platform-patvorm

Ik wil jullie niet geheel alleen laten en heb daarom een tip. Er is onlangs een nieuw tijdschrift verschenen: Platform Platvorm. In dit magazine krijgen kunstenaars een dubbele pagina tot hun beschikking en daarbij de volledige vrijheid, geen bemoeienis of sturing van redacteuren. De kunstenaar heeft de dubbelpagina geheel in eigen hand. Elk kwartaal gaat er een editie verschijnen. Het project is bedacht en ontwikkeld door Bas van Wieringen en Anna Zwartjes. Via het crowdfunding platvorm Voordekunst hebben ze succesvol budget geregeld om het project Platform – platvorm te kunnen starten.

Het resultaat is een stevig magazine dat bedoeld is om te kijken. Geen taaie uitleg van kunst, geen ellenlange verhandelingen maar een wel een grote variatie aan kunstuitingen van vele kunstenaars. Je kunt er langdurig in kijken en genieten of het regelmatig even inkijken. Het blijft je steeds verassen Bij een galerie of museumbezoek moet je onverbiddelijk een keer afscheid nemen van een kunstwerk maar de werken in Platform-platvorm blijven gewoon bij je in de buurt! Een mooi tijdschrift met een unieke insteek die de kunstenaar (en zijn werk) dichtbij brengt.

platform-platvorm-marieke-gelissen
De pagina’s van Marieke Gelissen

De eerst editie van Platform – platvorm is online te bestellen voor 15 euro. Een jaarabonnement is 60 euro. Best duur maar voor zo’n mooi blad eigenlijk geen geld. En volledig lijst van de kunstenaars die in het eerste magazine present zijn vind je hier.

(Boekhandel Athaneum heeft op haar website aandacht besteed aan het tijdschrift dus in deze boekwinkel aan het Spui in Amsterdam zal het zeker te krijgen zijn).

Misschien veel kijkgenoegen in Platform – platvorm en in ieder geval tot begin augustus!

 

 

Wil je iets zeggen over dit blog?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.