Ruben Kragt – C&H gallery

Ondergaande zon. Een strand. Een paar kleden. Een opblaasmatras of opblaasboot? Ik kan het niet goed zien. Een waterpijp. En een tenger persoon, alleen. Waar zijn de anderen? Het beeld is treffend in zijn soberheid. Geen verfstreek teveel. De stijl past goed bij wat het beeld oproept. Ontspannen, rust, geen stress, vakantie.

3-ruben-kragt_C-H-artspace_6315

Of is het verveling? Die grens is natuurlijk dun. Maar het werk van Ruben Kragt in deze expositie ‘Fly for fun’ speelt zich precies op die grens af. Zijn we nuttig bezig of vermorsen we onze tijd? Rusten we uit of zijn we lui? De titel is ontleend aan een tweepersoons vliegtuig dat heen en weer vliegt zonder een echt doel te hebben…

7-ruben-kragt_C-H-artspace_6320

1-ruben-kragt_C-H-artspace_6310

De kunstenaar werkt vanaf foto’s. Hij maakt ze zelf met een eenvoudige camera. Voor een nieuw werk bladert hij door de fotocollectie totdat hij er een ziet waar hij iets mee kan. Die foto wordt het uitgangspunt voor een nieuw werk. De fotografische oorsprong herken je wel aan het verstilde beeld. Als foto zou het echter een feitelijke registratie blijven. Ruben Kragt maakt er zijn verhaal van. Of is het ons verhaal?

De expositie is te zien bij C&H , gallery in Amsterdam.

Links.
C&H gallery – Fly for fun

exposistie: Ruben Kragt – Fly for fun, t/m 12 mei 2018, wo-za, 13 – 18 uur.
locatie: C&H gallery, 2de Kostverlorenkade 50, 1053 SB Amsterdam.

4-ruben-kragt_C-H-artspace_6316

5-ruben-kragt_C-H-artspace_6317

6-ruben-kragt_C-H-artspace_6319

Wil je iets zeggen over dit blog?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.