Kunstblijfteenraadsel – Terugblik 2017

Als Kunstblijfteenraadsel zou je eigenlijk niet met lijstjes moeten komen maar zo veel mogelijk te raden overlaten. Maar voor het jaar 2017 doe ik lekker met de trend mee. Een lijstje van mijn 11 meest bezochten / gelezen blogs. Elf omdat dat gewoon geen 10 is.

Met stip bovenaan het Afscheid van Dapiran Art Project Space. Een afscheid in stijl maar ik vermoed dat Cathelijne Dapiran wel weer van zich zal laten horen! Op de tweede plaats, volledig verdiend de geweldige expositie van Oscar Peters met zijn ongeëvenaarde achtbaan. Op de derde plaats, best opvallend, mijn laatste blog over het oudste lichtfestival van Nederland Parklicht.

Oscar Peters - The Wild - W139 - 1
Oscar Peeters – The Wild – W139
Parklicht 2017 - Matthijs Munnik & Joris Strijbos
Matthijs Munnik & Joris Strijbos

Wat me dit jaar heeft verbaasd is dat mijn blog over Barbara Hepworth weer in de top 11 staat. Om een magische reden trekt nog steeds veel bezoekers. Geen idee waarom. Het is al begin 2016 geschreven.

Het totaal aantal bezoeken dit jaar is iets minder dan vorig jaar. Dat zal te maken hebben met het gegeven dat ik van af maart minder ben gaan bloggen maar een keer per week. En minder blogs is ook minder hits. Een andere reden is de blog ‘Een performance in de stationshal van Utrecht Centraal’. Die is vorig jaar geschreven en ruim 1000 keer bezocht.  Een enorme uitschieter wat hits betreft. Veel bezoekers van het station Utrecht Centraal zullen hebben gezocht naar ‘performance Utrecht Centraal’ om te weten wat er toen in de hal gebeurde. In Google was mijn blog de eerste hit…

Dappie nieuwe Kunstenaars initiatief in Amsterdam
De vlag hangt uit bij Dappie nieuwe Kunstenaars initiatief in Amsterdam.
Dappie Amsterdam - Max Schulze
Dappie Amsterdam – Max Schulze

Wat ik dit jaar ga doen? Doorgaan met bloggen. Wekelijks. Wel wil ik wat vaker atelier bezoeken doen en misschien wel interviews afnemen. Daarom heb ik het plan een basiscursus Journalistiek volgen. Dat geeft mij wat handvatten om die ambitie vorm te geven.

Ik wens jullie allen een gezond en inspirerend 2018 met veel kunst.

Blog Jaar plaats
Afscheid Dapiran Art Project Space 2017 1
The Wild – W139 – Compromisloze kunst van Oscar Peters 2017 2
Parklicht 2017 – Oosterpark Amsterdam 2017 3
Dappie, kunstenaarsinitiatief in de Dapperstraat 2017 4
Het Stijlpaviljoen – Amersfoort 2017 5
Barbara Hepworth in het Kröller Möller museum 2016 6
Een performance in de stationshal van Utrecht Centraal 2016 7
De magie van de Biënnale van Venetie (2017) 2017 8
Choi Wong – Internalize – Dapiran 2017 9
15/Love – De School 2017 10
Marres Currents #4 – Maastricht 2017 11
Jason van der Woude
Het Stijlpaviljoen – Amersfoort – Jason van der Woude
Kasper de Vos - Cerameat lover - 2016
15/ Love een heel opmerkelijke expositie – Kasper de Vos – Cerameat lover – 2016
Dapiran Art Project Space - Choi Wong
Dapiran Art Project Space – Choi Wong

 

3 Comments

Wil je iets zeggen over dit blog?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.