Open Vlampijpateliers 2019

In het directiekantoor van de voormalige Werkspoor N.V. is nu een groot ateliercomplex gevestigd. Een prima plek voor kunstenaars om te werken want de directie van het werkspoor hield niet van dat benauwde. Het zijn dus vooral ruime ateliers met hoge plafonds en veel licht.

Jaarlijks opent het complex voor een weekeinde haar deuren. De kunstenaars maken er echt een evenement van met een kinderspeurtocht, kantine met soep en gebak. Tegen het einde van de middag komt er een bandje spelen en bezoekers kunnen -na hun bezoek- een klein kunstwerkje meenemen.

Maar je komt er natuurlijk voor de ontmoeting. Terwijl de kinderen de ateliers afstruinen met hun speurtocht, kun je in gesprek. Als je dat wil natuurlijk. De kunstenaars vertellen in ieder geval graag en met verve over hun werk. Dat geeft inzicht in het ontstaan van een kunstwerk. Een memory spek (van plexiglas) voor een demente vader waar de gelijkenis niet precies hoeft te zijn. Of een ‘glazen bol’ opgebouwd uit honderden lenzen afkomstig uit foto apparatuur en wegwerpcamera’s.

Vandaag zondag 10 november is zijn de Vlampijpateliers nog open.

Fotoverslag
(Klik op de afbeelding voor een vergroting).