HKU – Eindexamenpresentaties 2023

Expositie: HKU Eindexamenpresentaties 2023
Locatie: Pastoefabriek, Utrecht
periode: 29 juni t/m 2 juli 2023
Datum bezoek: 30 juli 2023

De HKU heeft de jaarlijkse graduationshow altijd heel goed georganiseerd. De voormalige Pastoe fabriek -waar de academie alweer een aantal jaren is gevestigd- is omgetoverd tot een kunstbeurs waarbij elke afstuderende kunstenaar zijn eigen booth (stand) heeft. Voor elke graduate is er een grote (ansicht) kaart met een foto van zijn werk en een soort artist statement. De meeste kunstenaars zijn bij hun stand aanwezig en vertellen graag over hun werk. Goed verzorgd werk ook dat een duidelijk eindresultaat is en niet een weerslag van een onderzoek of proces.
Het is dan ook niet vreemd dat diverse galeries en stichtingen zich verbonden hebben aan de show en met een selectie van de pas afgestudeerden aan de slag gaan door het aanbieden van een residentie of extra presentatie mogelijkheden. Bijvoorbeeld Collectie de Groen uit Arnhem, galerie Larik uit Utrecht en de Dooyewaard stichting.

Deelnemende kunstenaars
Fine Art:
Caja Boogers, Liesje Bruinsma, Enrique Burgos, Zazi Creijghton, Jenneke Dijk, Xousha Eisenhardt, Valentijn Janssen, Julia Klijn, Sara Roos Klijn, Hannah Konings, Tessa Kortmulder, Katinka Kuipers, Minhae Lee, Twan Löwenthal, Fiona Römpp, Michel Scherf, Misha Stevenson. Sophia ‘t Hart, Jan Timmers
Sam Tromp, Jordy van den Berg, Chelsea van der Bend, Linus van der Maas, Jitske Van Der Zee, Tess van Middelaar, Sam Werkhoven, Lorian Willems, Baoyang zhao.
Fine Art and Design Education:
Salihanur Akpınar, Martijntje Baarda, Sanne Bet, Rheanne Bruijn, Regina de Geit, Guusje Gieling, Pleun Grevink, Jip Hendriksen, Yardan Kizil, Max Lutters, Maxime Molenaar, Frederique Priemis, Kirsten Schra, Luka Slijkerman, Puck ten Heggeler, Rië Tobori, Colin van Bergen Henegouw, Isa van Berlo, Zoë van den Berg, Melfi van den Broek, Michelle van der Hoorn, Sarah van der Meer, Coco van der Wiel, Carlijn van Heusden, Lisa van Vorstenbosch, Lana Vissers, Sarah Vrieling, Bente Wilms.