The Performance Show – Art Rotterdam 2020

(Dawn Milo)

The Performance Show is dit jaar een nieuw onderdeel van Art Rotterdam. Het is ondergebracht bij AVL Mundo (Atelier van Lieshout). De locatie en opzet van het evenement bevalt me erg goed. Een ruime locatie en verschillende podia voor de diverse performances, die enkele keren worden herhaald.

De goede organisatie is strak maar soepel. Je merkt het eigenlijk niet op. Om een festival van deze omvang goed te organiseren vergt veel werk en overleg. Op de folder met programma staat ook een indrukwekkend lijstje met namen en organisatie die geholpen hebben met het tot stand komen van de Performance Show. De artistieke en zakelijke waren in handen van respectievelijk Zippora Elders en Floor van Spaendonk.

In de selectie van performances staat de mens centraal, als fysiek en sociaal wezen. Het show en spektakel element bleef achterwege. Diverse galeries en kunstinstellingen brachten een kunstenaar voor een performance. Het leverde een enerverende dag op met interessante performances.

Hieronder een foto verslag van de vrijdag. Een tweetal performances ontbreken vanwege het naakt zijn van de performers. (Kik op een afbeelding voor een diashow met grotere foto’s).

Fraaie installatie van Atelier van Lieshout

Rachel Monosov (Catinca Tabacaru Gallery)

Een espressobar os ook van de partij

Dawn Nilo (Contemporary Monk)

Mauricio Limon de Leon (Ellen de Bruyne Projects)

Ruta Butkute (Bradwolff & Partners)

Ode de Kort (De Brakke Grond)

Bert Scholten (Vleeshal)

Een van de doorgangen naar de verschillende ruimtes: Kathedraal, de Barbaar en Brutus

Arthur van Beek (Sexyland)

 

In twee performances traden de acteurs naakt op. Foto’s maken was niet toegestaan. Het waren performances van Kendell Geers en Katja Heitman.

Kunrad (galerie Heden)

REB / de Vries (Showroom mama)