Ieke Trinks – Value Products – Supermarket 2019

Ieke Trinks is met haar Value Products Store een opvallende verschijning op Supermarket art fair. Ze heeft haar winkeltje opgezet in de centrale ruimte welke als café dient. Ze bied gevonden voorwerpen te koop aan. Keurig verpakt in een zakje. Op het afsluitende kartonnetje wat gegevens. De prijs natuurlijk, de vinder, de locatie waar het gevonden is en degene die het gevonden voorwerp een naam en waarde heeft gegeven.

(tekst gaat verder onder de afbeeldingen).

Ieke in haar Value Products Store
A Value Product

Het ‘ontstaan’ van de producten is eigenlijk heel eenvoudig. De vinder is vaak Ieke zelf. Ze ziet iets liggen op straat dat ze interessant vindt. Ze maakt er een foto van en pakt het op. Dan vraagt ze aan een voorbijganger het voorwerp een naam te geven en er een waarde aan toe te kennen.

Opvallend is dat sommige ‘producten’ heel hoog in prijs zijn en anderen heel laat. Bijvoorbeeld 150 euro voor een verpakking van chocoladekoekjes en 0,01 euro-cent voor een geel stukje karton met een merknaam. Het is natuurlijk een heerlijk uitgangspunt voor een filosofische gesprek over waarde en het ontstaan van waarde.

links
ieketrinks.nl.