Oud Leeswerk

Boeken, artikelen, blogs die ik heb gelezen en de moeite waard vind.Rekto|Verso – De Tirannie van de technologische vooruitgang

foto-bij-tirannie-rekto-verso[Artikel] Filosofische verhandeling over de invloed van internet op de beleving en waarde van kunst. Verliest kunst zijn authenticiteit door het internet en verwordt het tot een consumptieproduct? Kunnen we wat echt is nog wel ervaren of omringen we ons leven met kopieën van de wekelijkheid? Artikel van Sibo Kanobana in het Tijdschrif Rekto|Verso.
De Tirannie van de technologische vooruitgang.

De overgang van dorpen naar meren – Miriam Sentler

Miriam-Sentler-002-540x360[20 mei 2019] [Artikel] Kunstenaar Miriam Sentler werkt aan de publicatie van haar nieuwe kunstenaarsboek ‘The transient from villages into lakes’. Het zal konwbsw maand worden gepresenteerd tijdens de Printing Plant Art Book Fair. In dit artikel geeft ze een beschouwing van de publicatie.  Het geeft ook inzicht in haar kunstenaarspraktijk en de manier waarop ze artistic research toepast.
De overgang van dorpen naar  meren.

Over Miriam Sentler heb ik twee keer eerder geschreven:
Het ontstaan van de Leporello van Miriam Sentler.
Op atelierbezoek bij Miriam Sentler.

Wie bepaalt de waarde van de kunst? – Willem L. Baars

boek-wie-bepaalt-de-waarde-van-de-kunst_willem-l-baars[18 oktober 2019] [Boek] Interessant boek over de kunsthandel en (kunst)veilingen.  Het is een bundel van columns die Willem L. Baars eerder schreef voor het Financieel Dagblad. Het is met verve en prettig leesbaar geschreven zonder oppervlakkig te zijn. Het is een interessante kijk in de wereld van de kunsthandel en veilingen. 
Veel columns gaan over veilingen uit 2007 en 2008. Soms komt het boek nu wat gedateerd over. Het was wel een spannende tijd. Rond de grote crises die in 2008 begon. Daarom nog steeds het lezen waard.
Het is tweede hands goed verkrijgbaar, bijvoorbeeld bij boekhandeltjes.nl

Guus van der Velden over Taryn Simon Starling

Tara Simon - The Innocents[Artikel]Guus van der Velden onderzoekt in dit blog hoe hoe Taryn Simon Starling in de kunstwereld is terecht gekomen. Van oorsprong is ze onderzoeksjournalist. 
Guus van der Velden – Taryn Simon Starling.
website Tara Simon.
foto: Tara Simon uit de serie The innocents 


Besluiteloze objecten – Atelierbezoek van magazine Tubelight bij Rosa Sijben.

Boeiend artikel in Tubelight over de praktijk van Rosa sijben
Rosa Sijben – Besluiteloze objecten – Tubelight.

Over het project ‘Demo’ van Rosa Sijben schreef ik een blog:
Demo – Rosa Sijben