Jan van Eyck Academie – Open Studios 2023

De Jan van Eyck Academie te Maastricht is een multidisciplinair post-academisch instituut. Niet alleen kunstenaars maar ook designers, curatoren schrijvers en onderzoekers in het brede artistieke domein zijn welkom. Op de academie kunnen ze rekenen op deskundige begeleiding en worden ze omringd door energieke groep residenten. Een werkperiode aan de academie is meestal een half jaar of een jaar.

Jaarlijks zijn er de Open Studio dagen. Die dagen is de academie open voor belangstellenden. Ze kunnen dan zien wat er in de studio’s wordt bedacht en gemaakt. Een aantal residenten richten een kleine expositie in andere ruimen hun studio alleen op. Wat de bezoeker te zien krijgt is niet een expositie van kunstwerken. Wel krijg je een inzicht in artistieke creativiteit. Over hoe een kunstwerk ontstaat, op welke manier een verhaal vorm krijgt en het onderzoek naar nieuwe materialen. De rol van de mens in de ecologie.

Een bezoek aan de Open Studio dagen zijn daarom altijd een genoegen. De aantrekkelijkheid is niet zozeer de kracht van een kunstwerk maar de schoonheid van het onvoltooide.

De Open Studio Dagen 2023 zijn nog te bezoeken t/m zo 25 juni 2023.

(Klik op de afbeelding voor een groter en volledig formaat).