Big Art 2022

Openingshal – Bigart 2022

Plotseling was daar dan Big Art 2022. Een beetje vroeg voor mijn gevoel. De vorige editie vond plaats begin oktober (2021). Waarom dan nu al een editie 2022? Maar goed, misschien had het iets te maken met Corona. Dit venijnige virus heeft al heel wat expositie schema’s getorpedeerd. Nadat ik op Bigart rondliep miste ik nog iets. Er was veel kunst te zien, boeiende kunst ook maar er ontbrak een chemie. De bijzondere chemie van het samengaan van kunst en locatie. Het was toch een beetje gewoon… een expositie.

Van verschillende kanten hoorde ik dat het gebouw verkocht was. Aan een (Belgische) verzamelaar die er zijn collectie wil onderbrengen. Om Big Art dit jaar toch te kunnen organiseren op deze locatie was deze vervroegde expositie nodig. Begrijpelijk want het is een prachtplek. Het laat echter ook zien dat een zorgvuldige voorbereiding zijn tijd nodig heeft. Nu mist er toch een vonk. Had die kunstliefhebber/verzamelaar niet gewoon kunnen wachten tot oktober? Maar ach, ik heb ook geen idee of het hele verhaal wel waar is.

Moet je Big Art 2022 dan maar overslaan dit jaar? Dat zou toch zonde zijn. Er is genoeg werk te zien dat echt de moeite waard is. Dat de verbeelding en de fantasie tart. Zoals het werk van Maaike Kramer waarbij je je altijd afvraagt waar je precies naar kijkt. Of het werk van Eric Martijn dat altijd een relatie heeft met de zee of visserij en met zijn nieuwe werk aan het harde zeemansleven een zachte draai weet te geven. En Axel Roy laat het toeval bepalen wat hij schildert. Een werkwijze die de eigentijdse vluchtigheid mooi in beeld brengt. En dat is dan nog maar een kleine greep uit het aanbod van kunstenaars.

Big Art 2022 is vandaag en morgen, 25 en 26 juni nog te zien op het Hembrugterrein in Zaandam.

Eric Martijn
Axel Roy
Leon de Bruijne & Willem van Doorn
Andrea Radai
Maaike Kramer
Netty van Osch
Frans Franciscus
Clifton Mahangoe
Domenique Himmelsbach de Vries
Julia Winter
Rosemin Hendriks
Maikel Deekman
Jannemarein Renout

Quinda Verheul
Elsemarijn Bruys
Daniel Arthuus
Louise te Poele

Jeroen van Loon

2 Comments

Wil je iets zeggen over dit blog?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.