Parklicht 2019

Alleen wit licht, geen muziek en abstract werk. Met die drie uitgangspunten is de derde editie van Parklicht in het Oosterpark tot stand gekomen. Het zorgt ervoor dat park en kunst in harmonie zijn. kunstwerken kunnen stevig aanwezig zijn maar ze overschreeuwen nooit de waardigheid van het park.

Met de plattegrond in de hand kun je je wandeling langs de 15 werken uitstippelen. Sommige werken bevinden zich op plekken waar je tijdens een parkwandeling niet snel zult komen andere werken staan op markante plekken. In de centraal gelegen muziekkapel vind je bijvoorbeeld het beschouwende werk van Leandros Ntolas. Een zon die rond een sculptuur lijkt te draaien. Verborgen op een binnenplaats in een schuurtje het verrassende werk van Daphne Glasmacher. Het is moeilijk om je er van lost te maken.

Heleen Blanken

En dan is er het prachtige werk van Heleen Blanken -voor het terras van Cafe de Tropen- dat bescheiden maar krachtig aanwezig is. Lennart de Neef heeft verschillende werken gemaakt waarvan sommige een wandeling over het gras vereisen. En als je het werk van alle andere kunstenaars gezien hebt, kun je het werk van Peter Vink eigenlijk niet missen. Er alleen naar kijken kan maar er doorheen lopen is leuker. Het heeft een van de uitgangen aan de Linnaeusstraat veroverd.

Randprogramma.
Het Rotterdams VHS festival toont in de Oesterbar een serie korte films die het stempel artistiek met waardigheid kunnen dragen. (In het weekeinde is de deur tot 22 uur geopend).
Examen leerlingen van het Metis Montesorri Lyceum tonen klassikaal gemaakt werk.

Deelnemende kunstenaars.
Heleen Blanken, Suzan Drummen, Daphne Glasmacher, Vladimir Grafov, Gosse de Kort, Bram Kuypers, Lennart de Neef, Leandros Ntolas, Femke Schaap, Philip Vermeulen, Peter Vink, Nan Wang.

Parklicht 2019 is tot zondag 17 november 2019 te zien, van 18 tot 23 uur.

Links.
Parool – Parklicht 2019.
Jegens & Tevens – Parklicht een lumineuze entree.
Trendbeheer- Parklicht 2019 Oosterpark Amsterdam.

Fotoverslag.
(Klik op de afbeelding voor een vergroting/diashow.)

Wil je iets zeggen over dit blog?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.