(seeyou)at7 Amsterdam – Artist Run Projectspace

seeyouat7 de naam heeft een bepaalde kracht. Nuchter maar met een belofte. We weten niet precies wat er gaat gebeuren, of hoe het er uit zal gaan zien maar we ontmoeten elkaar om zeven uur. En dat is -in al zijn vaagheid- heel nauwkeurig waar het bij dit projectspace om gaat.

Kortweg heet het at7. Gevestigd in -het semi tijdelijke- ateliercomplex Broedplaats Lely in het bruisende Amsterdam Nieuw West. Opgezet door zeven kunstenaars toen die het complex bij de opening betrokken. Ze waren pas afgestudeerd of nog aan het studeren. Ze wilden de energie van overleg en samenwerking ontstaan op de academie(s) voortzetten. Een plek waar kunst, experiment en inspiratie het uitgangspunt is. In het ateliercomplex is een geschikte ruimte gevonden. Ongeveer maandelijks wordt er een avond georganiseerd. En die begint ‘s-avonds om?… 7 uur.

Tijdens zo’n avond kunnen kunstenaars zich presenteren. Met werk dat nog niet geschikt is voor de wereld maar wel toe is aan wat aandacht van buiten het eigen atelier. Nog niet af maar al wel interessant. De kunstenaars worden gekozen omdat iemand van het (at7) team enthousiast is over zijn of haar werk. Er worden kunstenaars samengebracht die elkaar positief kunnen beïnvloeden. Ze krijgen de vrijheid om de zaal en avond naar eigen inzicht samen te stellen.

Zaterdag 16 maart 2019 was er de meest recent avond. Onder de titel ‘I need a rhythm’ werd werk van Karen Huang, Bergur Thomas Anderson, Mylan Hoezen en Larisa David samengebracht. Onderaan dit blog vindt je een klein fotoverslag.

Op 12 april 2019 is er een nieuwe presentatie avond met werk/presentaties van: Isabel Cordeiro, Paula Albuquerque and Anton Halla. Het is een samenwerking binnen het project ‘There is a wall to be crossed, and I am the wall’ van Justina Nekrašaitė.

Links.
at7 – facebook.
seeyouat7.nl

AT7 is te vinden in het ateliercomplex broedplaats Lely, Schipluidenlaan 12, 1062 HE Amsterdam. (Je kunt het bereiken via de parkeerplaats aan de lange zijde van het gebouw. Een stukje doorlopen en da heeft het een eigen ingang.)

Poster 'I need a rhythm'

Fotoverslag
‘I need a Rythm’.

Milan Hoezen
Milan Hoezen
Milan Hoezen
Milan Hoezen
Karen Huang
Bergur Thomas Anderson
Bergur Thomas Anderson
Bergur Thomas Anderson
Bergur Thomas Anderson
Larisa David
Larisa David
Larisa David
Karen Huang
Karen Huang

Wil je iets zeggen over dit blog?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.